schoorsteen reinigen

Schoorsteen Reinigen

Schoorsteen reinigen door een specialist?

Inwendig of uitwendig reinigen van de schoorsteen

De schoorsteen reinigen specialist!

Waarmee kunnen wij u helpen?

schoorsteen kappen

SCHOORSTEEN REPARATIE

Schoorsteen reparatie is van belang om onnodige onkosten voor te zijn. In de meeste gevallen is het al opgelost met een kleine ingreep. Laat uw schoorsteen tijdig repareren en voorkom achterstallig onderhoud of lekkage.

schoorsteen kappen

SCHOORSTEEN RENOVATIE

Wanneer de schoorsteen niet meer gerepareerd kan worden dan is een totale renovatie nodig. Hierbij zal in de meeste gevallen ook een deel van uw stenen en lood vervangen moeten worden.

schoorsteen kappen

SCHOORSTEEN ONDERHOUD

De conditie van een schoorsteen bepaalt uiteindelijk hoe waterdicht uw dak is. Periodiek onderhoud verlengd de levensduur van uw gehele dak. Ook kunt uw onkosten voor zijn door regelmatig schoorsteen onderhoud.

schoorsteen kappen

SCHOORSTEEN LEKKAGE

Lekkages rondom uw schoorsteen kunnen voor veel problemen zorgen. Zorg voor een waterdichte afsluiting van uw schoorsteen en voorkom onkosten en eventueel een schoorsteen lekkage.

Schoorsteen lekkage melden?

Heeft u een schoorsteen lekkage? Wacht dan niet te lang en voorkom onnodige gevolgschade.

Gratis schoorsteen inspectie

Benieuwd naar de staat van uw schoorsteen? Laat uw dak helemaal gratis inspecteren door een ervaren schoorsteen specialist.

Schoorsteen reinigen aan de buitenzijde?

Een schoorsteen reinigen aan de buitenkant is van groot belang i.v.m temperatuurwisselingen. Je staat er niet dagelijks bij stil omdat we grotendeels gebruik maken van centrale verwarming. Indien de schoorsteen wel in gebruik is zie je dit vaak terug bij mensen die bijvoorbeeld een houtkachel ,haard, of sfeerverwarming hebben. Ook zijn vaak verwarmingen en ventilatiesystemen aangesloten op een schoorsteen die voor andere doeleinden niet meer gebruikt word.

Waarom schoorsteen reinigen aan de buitenzijde (uitwendig)

Een schoorsteen is vaak het hoogste punt van uw woning. Omdat deze in weer en wind staan hebben deze te maken met diversen soorten weersomstandigheden. Dit kan er voor zorgen dat er vocht in de schoorsteen trekt. Daardoor gaan deze in de loop der tijd vervuilen en ook aangetast worden door atmosferische invloeden.

Algen en mossen veroorzaken schoorsteen schade

Algen en mossen gaan zich vastzetten in het voegwerk of eventueel de lichte scheurtjes in de schoorsteen. Dit met alle gevolgen van dien. Algen en mossen kunnen bijvoorbeeld bij een slecht onderhouden of vochtige schoorstenen erg goed groeien. Zeker als deze in de bakstenen zijn opgenomen. De deeltjes van mossen zeilen in de licht en hechten zich uiteindelijk vast op de buitenzijde van jou schoorsteen. Hoe schoner en vochtiger onze lucht word, hoe meer we last gaan krijgen van algen en mos op onze schoorstenen en daken. 

Om schade door vervuiling te voorkomen

Het gaat natuurlijk niet alleen om het aanzicht. Ten eerste is vuil of mosvorming niet mooi. Maar dat is niet het directe probleem. Het grootste probleem is mossen hebben worteltjes die zich kunnen nestelen in de haarscheurtjes van de bakstenen of het cement. Dat kan er voor zorgen dat de schoorsteen langzaam beschadigd word. Mossen zijn namelijk instaat een zuur af te geven dat het materiaal van de schoorsteen langzaam laat afbreken.
schoorsteen verwijderen
schoorsteen verwijderen

Benieuwd naar de staat van uw schoorsteen?

ontvang direct een gratis schoorsteen reinigen offerte op maat!

Voorkom blijvende schade aan de schoorsteen

Om blijvende schade voor te zijn, is het dus van belang om met regelmaat de mossen en algen van jou schoorsteen weg te halen. Dan kun je met een kleine investering voor het reinigen van de schoorsteen voorkomen dat er onnodige schade en dus onkosten of gebreken komen aan de schoorsteen. 

Zorg dat de algen of mossen langdurig weg blijven

Schoorsteen reinigen kan er ook voor zorgen dat de bescherm laag van zowel voegen als stenen minder word. Wij adviseren daarom ook altijd om na het reinigen van uw schoorsteen deze te impregneren. Schoorsteen impregneren voorkomt dat het vuil op korte termijn weer terugkeert op uw schoorsteen. Uiteraard kunnen wij geheel vrijblijvend een offerte opstellen voor het reinigen en impregneren van uw schoorsteen.

Schoorsteen reinigen voorkomt ook zwarte aanslag

Naast de mossen en algen, zit er vaak ook een vieze zwarte aanslag op de buitenzijde van je schoorsteen. I.v.m de weersomstandigheden en de hechting van het betreffende vuil, is het vaak lastig om dit alleen met water tot een goed einde te brengen. Het is dan ook van belang dat in alle gevallen er speciale reinigingsproducten aan te pas komen om mos, algen, en zwarte aanslag op de schoorsteen weg te krijgen. Uiteraard denken wij aan het milieu! Wij werken altijd met ecologische en milieuvriendelijke producten. Hoe werkt het? Eerst komen wij langs voor een bezichtiging, vervolgens word er een offerte op gemaakt. Daarna word er een afspraak ingepland. Tenslotte ontvangt uw de factuur en garantiebewijs.

 

Bij Dak en Schoorsteen Groep Nederland beschikken we over jarenlange ervaring met het reinigen van schoorstenen. 

1. De hoogste kwaliteit reinigingsproducten.
2. Lange garantie tegen terugkeren van vuil of aanslag.
3. Snelle service en deskundigheid

Wilt u meer weten over schoorsteen reinigen? Neem dan contact op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte.

Bespaar wel 20% op schoorsteen reinigen!

100% gratis en geheel vrijblijvend

Zorgeloos woonplezier dat wilt toch iedereen?

nu vanaf € 12,95 per maand

Onze Specialisten

DESGN_Shield_Rood

TOTAAL SCHOORSTEEN SPECIALIST

Voor al uw schoorsteenwerken

Meer informatie

TOTAAL DAK
SPECIALIST

Voor al uw dakwerkzaamheden

Meer informatie

TOTAAL  ONDERHOUD SPECIALIST

Voor al uw woningonderhoud

Meer informatie

TOTAAL CONSTRUCTIE SPECIALIST

Voor al uw constructiewerken

Meer informatie

 

De renovatie van een dak is maatwerk. Een uitvoerige inspectie kan leiden tot een advies over preventief onderhoud of groot onderhoud. En soms tot een complete renovatie van het dak

Al meer dan 25 jaar verzorgen wij het onderhoud van daken voor gebouweigenaren en gebouwbeheerders. Lekkages op platte of hellende daken verhelpen wij snel én vakkundig.

Offerte aanvragen

Contactformulier

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte. Volg ons 4-stappenplan en ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 1 – Aanvraagformulier

Stap 2 – Inplannen afspraak

Stap 3 – Persoonlijk adviesgesprek

Stap 4 – Vrijblijvende offerte op maat

🔒 Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en gebruiken deze uitsluitend voor het maken van een offerte.