Dakpannen reinigen? Uw dak weer waterdicht en brandschoon

Vraag nu een offerte aan.

24/7 bereikbaar in geval van nood!

Maak direct een afspraak voor het reinigen van uw dakpannen van uw schuine dak

Dakpannen reinigen zal hoogstwaarschijnlijk niet bovenaan uw verlanglijstje staan wanneer het aankomt op het verbeteren van uw woning. En dat is zonde. De dakbedekking is de eerste laag van isolatie van uw woning en helpt de warmte in huis te houden. De dakpannen zorgen er ook voor dat er geen lekkage op uw schuine dak ontstaat. Wanneer een dak schone dakpannen heeft kan het regenwater ongehinderd van het dak aflopen, wat helpt om het dak in goede conditie te houden.

Dakpannen zijn meestal gemaakt van klei, beton of natuursteen. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten dakpannen op de markt die allemaal hun eigen reinigingstechniek vereisen. Dakpannen kunnen worden gereinigd met de meest gangbare huishoudelijke producten of chemische middelen. Wij raden dit echt ten strengste af. De conditie van uw dak is niet iets om mee te experimenteren, dat wilt u professioneel laten doen. Laat ons u hiermee helpen.

Wij verwijderen mos, algen, onkruid, kortmossen en ander vuil van uw dak

Woont u in een mooie en groene omgeving? Dan kunt u genieten van een prettige en natuurlijke woonomgeving. Al dat groen in omgeving – vooral bomen – zorgen er dan weer wel voor dat mos, algen en zelfs onkruid een voedingsbodem krijgen om op te groeien. Dit kan op twee manieren schade veroorzaken:

 1. Mos en onkruid groeit tussen de dakpannen. De pannen worden van hun plek geduwd waardoor er ruimtes tussen de dakpannen en de panlatten ontstaat. Dit vergroot de kans op lekkages. We zien dit probleem heel vaak bij de nokvorsten.
 2. Mos, algen en onkruid bieden houvast aan ander vuiligheid dat zich kan hechten aan het dak. Regenwater loopt moeilijker van de pannen af én brengt vuil met zich mee in de dakgoten en de regenpijpen. Wederom zal dit leiden tot nare lekkages.

Naast het verwijderen van alle viezigheid die een impact hebben op de gezondheid van uw dak, is er nog een reden om een reiniging te laten verzorgen. Een andere reden om uw dak te laten reinigen is de onverzorgde uitstraling van het dak wanneer deze “overwoekerd” raakt met mos, onkruid, vuil, etc. Door uw dakpannen periodiek te reinigen, geeft u uw woning een vernieuwde uitstraling.

Dakpannen zijn meestal gemaakt van klei, beton of natuursteen. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten dakpannen op de markt die allemaal hun eigen reinigingstechniek vereisen. Dakpannen kunnen worden gereinigd met de meest gangbare huishoudelijke producten of chemische middelen.

Het moge duidelijk zijn: het is belangrijk om uw dak regelmatig schoon te maken om schade op de lange termijn te voorkomen. Dak en Schoorsteen Groep klimt al 15 jaar lang op de Nederlandse daken om dit op een professionele wijze te doen.

100% gratis en geheel vrijblijvend

Onze ervaren dakdekkers staan direct voor u klaar

Vrijblijvende offerte ontvangen? Neem direct contact met ons op!

Bescherm uw dak door middel van coaten of impregneren

Het dak van uw huis is van cruciaal belang om u te beschermen tegen regen, sneeuw en andere weerselementen. Bescherming van uw dakpannen tegen vervuiling is essentieel voor hun duurzaamheid op lange termijn. U kunt kiezen tussen coaten of impregneren voor deze extra bescherming, maar beide zijn sterk aan te bevelen als u zwaar vervuilde mosdaken heeft! Hieronder bespreken wij beide methoden die wij voor u kunnen verzorgen.

Uw dakpannen impregneren voor een langere levensduur

Naast dakpannen reinigen, kunnen wij ook uw dakpannen voor u impregneren, in een moeilijk woord hydrofoberen genoemd. Dit houdt in dat ze worden behandeld met een vochtwerend product waarmee de kleine poriën worden opgevuld. Het water wordt nu afgestoten in plaats van in het materiaal te trekken zoals het er voorheen de kans voor kreeg. Regenwater kan dus makkelijker van de dakpannen lopen en vuil krijgt minder kans zich te hechten en het oppervlak.

Dakpannen coaten voor optimale bescherming en een frisse uitstraling

Hoewel dakpannen impregneren absoluut een goede en een veel geadviseerde keuze zijn, biedt het een dakpancoating ook een hoog kwalitatief resultaat. Met het coaten van uw dak wordt er onder hoge druk een extra bescherming laag aangebracht. De coating vult alle spleten en hoeken op in en rond de dakpannen waar door er een waterdicht resultaat ontstaat. Mos en andere viezigheid kan zich niet hechten aan het pannendak waardoor deze goed schoon blijft. Een ander bijkomend voordeel is het frisse en “als nieuw” gevoel die deze werkwijze met zich meebrengt. Door de nieuw laag die op de dakpannen wordt gespoten ontstaat er een nieuwe toplaag. Het is zelfs mogelijk om ervoor te kiezen de dakbedekking in een andere kleur te coaten, maar transparant is de meest voorkomende keuze.

Als uw dak enorm vies is voordat de dakpannen worden gereinigd adviseren wij deze te coaten. Het reinigen gebeurt onder hoge druk en kan ertoe leiden dat de oorspronkelijke toplaag van de dakpan her en der beschadigd raakt. Het reinigen van uw dak is bij veel vuiligheid een intensieve taak en dat merken de dakpannen ook. Soms zijn de pannen na reiniging vaal en is het sowieso aan te raden om te coaten, zowel voor de bescherming als voor de uitstraling van het dak.

Wat kost het reinigen van uw dakpannen?

Op voorhand kan er niet met zekerheid worden gezegd wat de kosten voor het schoonmaken van uw dak zal zijn. De prijs wordt mede bepaald door de staat én grootte van het dak. In sommige gevallen kan het nodig zijn om eerst een reinigingsmiddel aan te brengen alvorens we verder kunnen met de reinigingsklus. Daarnaast is de bereikbaarheid ook nog een factor die in het totaal moet worden opgenomen.

Gemiddeld gezien kunnen we aangeven dat de kosten voor het reinigen voor een gemiddeld woning varieert tussen de €400,- tot €800,-.

Tip. Bespreek dit met uw buren. Wanneer het oppervlakte waar gereinigd moeten worden groter is bespaart u per dak op de totale kosten.

100% gratis en geheel vrijblijvend

Bespaar tot wel 40% op dakonderhoud!

100% gratis en geheel vrijblijvend

Altijd een dakdekker
bij u in de regio

Neem direct contact op met uw
dichtstbijzijnde vestiging

Lekkage melden?

Heeft u een daklekkage? Wacht dan niet te lang en voorkom onnodige gevolgschade.

Gratis dakinspectie

Benieuwd naar de staat van uw dak? Laat uw dak helemaal gratis inspecteren door een ervaren dakspecialist.

UW ZORG IS BIJ ONS IN GOEDE HANDEN

Afspraken waar u ons aan mag houden

 • Deskundig en gratis advies
 • Tot 15 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • Uitstekende beoordelingen van onze klanten
 • Professioneel netwerk aan vakmannen
 • Al onze vakmannen zijn gecertificeerd

Wat zeggen onze klanten over onze service

Wij gaan voor 100% klantentevredenheid.

Google Reviews

Onze Zekerheden

ONS TEAM STAAT ER WANNEER U ONS NODIG HEEFT!

Icon
7DAGEN PER WEEK
Icon
24UUR PER DAG
Icon
500TEVREDEN KLANTEN
Icon
15JAAR GARANTIE

HELLEND DAK LEKKAGE

Last van een daklekkage op uw pannendak? Neem dan direct contact met ons op voor een snelle oplossing.

PLAT DAK LEKKAGE

Onze ervaren dakdekkers zijn specialist in het verhelpen van daklekkages op het platte dak. Vraag direct een offerte aan.

SCHOORSTEEN LEKKAGE

Een lekkage aan uw schoorsteen kan voor een hoop onkosten zorgen en bovendien voor gevaarlijke situaties zorgen.

dakkapellekkage

DAKKAPEL LEKKAGE

Een dakkapel is een ware toevoeging aan uw woning. Een naadloze afdichting is dus van groot belang. Voorkom onkosten bij lekkage.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

 • Beste kwaliteit materialen
 • Gratis adviesgesprek
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Landelijke dekking
 • Ervaren personeel
 • 25 jaar ervaring
 • No-nonsensmentaliteit
 • Vrijblijvende offerte
 • Afspraak is afspraak
 • 24/7 lekkageservice
 • VCA gecertificeerd
 • Vrijblijvende dakinspectie

Een offerte in 4 simpele stappen

Ontvang direct de kosten van uw dakrenovatie door ons 4-stappenplan te doorlopen. Ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 1 – Aanvraagformulier

Geef uw gegevens door via onze contactpagina. Het startpunt voor een offerte opmaat.

Stap 2 – Inplannen afspraak

Wij nemen contact met uw op om een afspraak in te plannen op een moment dat u goed uitkomt.

Stap 3 – Persoonlijk adviesgesprek

Een adviseur komt langs om uw wensen te inventariseren en advies te geven over de mogelijkheden om uw dak weer 100% in orde te maken. Hij neemt meerdere voorbeeld samples mee en geeft u een goed beeld welke verschillende materiaalopties er mogelijk zijn en waar deze voor dienen.

Stap 4 – Vrijblijvende offerte op maat

Uw gegevens voeren wij in in ons calculatiesysteem en we berekenen de kosten op basis van actuele marktconforme prijzen. Hierna krijgt u – geheel kosteloos en vrijblijvend – een offerte op maat toegestuurd.