Dakfolie onder dakpannen

Dakfolie onder dakpannen laten plaatsen? Wij helpen u verder!

24/7 bereikbaar in geval van nood!

Maak direct een afspraak voor het laten plaatsen van dakfolie onder dakpannen

Dakfolie onder uw dakpannen laten plaatsen

Er bestaat geen enkel schuin pannendak dat geheel waterdicht is. Dakpannen alleen volstaan namelijk niet om de dakbedekking tegen weersinvloeden te beschermen. Het plaatsen van dakfolie onder uw dakpannen vormt dan ook een noodzakelijke extra bescherming. Niet alleen houdt het uw dakconstructie droog, ook vocht en damp kunnen zo van binnenuit naar buiten worden doorgelaten. De dakpannen en het dakfolie onder uw dakpannen vormen dus eigenlijk één geheel. Dakfolie is van ongekend belang; of het nu gaat om de aanleg van een nieuw dak of het herstellen van een bestaand dak.

Wat is het nut van dakfolie onder dakpannen?

Alhoewel de dakfolie onder uw dakpannen geen materiaal is dat zelf een directe isolerende waarde heeft, biedt deze dus wel bescherming tegen vocht en draagt zo bij aan een hogere isolatiewaarde en een gezonder leefklimaat. Zonder de folie zou condensatie in en door het isolatiemateriaal van uw woning of bedrijfspand trekken, met een dalende isolatiewaarde, maar ook verstrekkende vochtproblemen en gezondheidsklachten tot gevolg. Alhoewel er in de loop der tijd nieuwere, geavanceerdere materialen zijn ontwikkeld, blijft dakfolie onder dakpannen nog steeds een verstandige keuze.

Wat zijn de voordelen van dakfolie als isolatieproduct voor uw dak?

De dakfolie zorgt ervoor dat alles wat de dakpannen onverhoopt passeert, toch in de dakgoot en niet binnen belandt. Vocht van buitenaf zal dus niet in isolatiemateriaal worden opgenomen. Dakfolie onder uw dakpannen weerkaatst daarnaast warmte en weet de binnentemperatuur in de zomermaanden zo een stuk lager te houden. In de wintermaanden draagt de folie bij aan het binnenhouden van de warmte in een pand. Dit betekent dat deze maatregel het hele jaar door zal bijdragen aan lagere energierekeningen. Bovendien is het ook nog eens een betaalbare manier van dakisolatie.

Dakfolie onder dakpannen laten plaatsen

100% gratis en geheel vrijblijvend

Onze ervaren dakdekkers staan direct voor u klaar

Vrijblijvend offertes ontvangen dan dakdekkers in uw regio? Neem direct contact met ons op!

Welke soorten dakfolie bieden wij u aan?

Hoe de folie wordt aangebracht, is afhankelijk van het exacte soort dat u kiest. Elke soort dakfolie heeft zijn eigen, unieke eigenschappen. De twee vaakst gebruikte soorten, die in de constructie van het dak worden aangebracht, zijn waterkerende dampopen folie en waterkerende dampdoorlatende folie. Dakfolie brengt vele voordelen met zich mee. Houdt u er echter wel rekening mee, dat dakfolie onder uw dakpannen een hoger risico op kleine scheurtjes met zich meebrengt dan wanneer u kunststof platen of harde vezelplaten voor het onderdak zou gebruiken.

Waterkerende dampopen folie

Waterkerende dampopen folie wordt aan de koude kant van een constructie aangebracht en kan worden toegepast bij daken die een helling van 25 graden of meer hebben. De folie bestaat uit aan elkaar verbonden stroken kunststof die enkele centimeters overlapping hebben. Zo kan het water niet meer naar binnen, maar kan de damp wel naar buiten. De folie vormt een efficiënte isolatie en zorgt ervoor dat u een zeer minimale hoeveelheid aan ruimte verliest. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, vormt het geen alternatief voor isolatie. De luchtstroom is namelijk maar minimaal.

Waterkerende dampdoorlatende folie

Waterkerende dampdoorlatende folie is van microperforatie voorzien. De verschillende lagen polyestervezels zorgen voor minimalisering van warmteverlies, omdat de straling terug naar binnen wordt gereflecteerd. De microperforaties maken de dampdoorlating mogelijk. Dit betekent dat de folie twee functies heeft: het houdt regen en andere vormen van neerslag buiten, maar weet tegelijkertijd waterdamp vanuit de constructie naar buiten af te voeren. Met deze ademende functie wordt schimmel en houtrot voorkomen. Een nadeel is echter dat het minder geschikt is voor vochtige locaties. Dampdoorlatende folie wordt vaak met dampopen folie verward omdat beide aan de koude kant worden geplaatst, maar dampopen folie laat meer waterdamp door.

Dampdichte dakfolie

Behalve de twee hierboven beschreven soorten dakfolie bestaat er ook nog dampdichte folie, die ook wel dampremmende dakfolie wordt genoemd. De voornaamste reden om dit type dakfolie onder de dakpannen te plaatsen, is om te voorkomen dat vocht van het binnenklimaat de bovenliggende koudere constructie bereikt. Dit vocht ontstaat door andere koken en douchen en kan op koude plaatsen condens veroorzaken, wat op zijn beurt tot vocht en schimmel kan leiden. Dampdichte folie brengen we dan ook aan de binnenzijde van een dak- of gevelconstructie aan. Een nadeel is vochtophoping in het huishouden, wat invloed op het binnenklimaat heeft.

Dakfolie door Dak en Sçhoorsteen Groep

100% gratis en geheel vrijblijvend

Bespaar tot wel 40% op dakonderhoud!

100% gratis en geheel vrijblijvend

Wat zijn de gemiddelde kosten van het aanbrengen van dakfolie als dakisolatie?

De kosten voor het aanbrengen van dakfolie onder de dakpannen zijn afhankelijk van diverse factoren, waaronder het dakoppervlak, de bereikbaarheid en het type folie. De kosten voor het materiaal liggen doorgaans tussen de €10,- en €16,- per vierkante meter. Daar komen uiteraard de kosten voor de plaatsing door een professioneel dakdekker nog bij.

Een offerte aanvragen

Bent u geïnteresseerd in het laten aanbrengen van dakfolie onder uw dakpannen? Vraagt u dan vrijblijvend een offerte aan door het aanvraagformulier op onze website in te vullen. Onze medewerkers nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak in te plannen op een moment dat u het beste uitkomt. Een van onze adviseurs zal uw wensen komen inventariseren en u van adviezen voorzien. Wij voeren alle gegevens in ons calculatiesysteem in en berekenen de kosten, waarna u uw offerte op maat krijgt toegestuurd.

Laat uw dak gratis inspecteren door een ervaren dakdekker

100% gratis en geheel vrijblijvend

Altijd een dakdekker
bij u in de regio

Neem direct contact op met uw
dichtstbijzijnde vestiging

☎ Amsterdam: 020 21 01 642
☎ Amersfoort: 033 23 40 743
☎ Hilversum: 035 23 40 725
☎ Tilburg: 013 23 40 676
☎ Arnhem: 026 23 40 722
☎ Breda: 076 20 45 754
☎ Rotterdam: 010 26 13 889
☎ Eindhoven: 040 24 05 514
☎ Nijmegen: 024 23 40 828
☎ Utrecht: 030 20 72 185

Lekkage melden?

Heeft u een daklekkage? Wacht dan niet te lang en voorkom onnodige gevolgschade.

Gratis dakinspectie

Benieuwd naar de staat van uw dak? Laat uw dak helemaal gratis inspecteren door een ervaren dakspecialist.

UW ZORG IS BIJ ONS IN GOEDE HANDEN

Afspraken waar u ons aan mag houden

 • Deskundig en gratis advies
 • Tot 15 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • Uitstekende beoordelingen van onze klanten
 • Professioneel netwerk aan vakmannen
 • Al onze vakmannen zijn gecertificeerd

Wat zeggen onze klanten over onze service

Wij gaan voor 100% klantentevredenheid.

Google Reviews

Onze Zekerheden

ONS TEAM STAAT ER WANNEER U ONS NODIG HEEFT!

Icon
7DAGEN PER WEEK
Icon
24UUR PER DAG
Icon
500TEVREDEN KLANTEN
Icon
15JAAR GARANTIE

HELLEND DAK LEKKAGE

Last van een daklekkage op uw pannendak? Neem dan direct contact met ons op voor een snelle oplossing.

PLAT DAK LEKKAGE

Onze ervaren dakdekkers zijn specialist in het verhelpen van daklekkages op het platte dak. Vraag direct een offerte aan.

SCHOORSTEEN LEKKAGE

Een lekkage aan uw schoorsteen kan voor een hoop onkosten zorgen en bovendien voor gevaarlijke situaties zorgen.

dakkapellekkage

DAKKAPEL LEKKAGE

Een dakkapel is een ware toevoeging aan uw woning. Een naadloze afdichting is dus van groot belang. Voorkom onkosten bij lekkage.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

 • Beste kwaliteit materialen
 • Gratis adviesgesprek
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Landelijke dekking
 • Ervaren personeel
 • 25 jaar ervaring
 • No-nonsensmentaliteit
 • Vrijblijvende offerte
 • Afspraak is afspraak
 • 24/7 lekkageservice
 • VCA gecertificeerd
 • Vrijblijvende dakinspectie

Een offerte in 4 simpele stappen

Ontvang direct de kosten van uw dakrenovatie door ons 4-stappenplan te doorlopen. Ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 1 – Aanvraagformulier

Geef uw gegevens door via onze contactpagina. Het startpunt voor een offerte opmaat.

Stap 2 – Inplannen afspraak

Wij nemen contact met uw op om een afspraak in te plannen op een moment dat u goed uitkomt.

Stap 3 – Persoonlijk adviesgesprek

Een adviseur komt langs om uw wensen te inventariseren en advies te geven over de mogelijkheden om uw dak weer 100% in orde te maken. Hij neemt meerdere voorbeeld samples mee en geeft u een goed beeld welke verschillende materiaalopties er mogelijk zijn en waar deze voor dienen.

Stap 4 – Vrijblijvende offerte op maat

Uw gegevens voeren wij in in ons calculatiesysteem en we berekenen de kosten op basis van actuele marktconforme prijzen. Hierna krijgt u – geheel kosteloos en vrijblijvend – een offerte op maat toegestuurd.