Schoorsteen Lood

Schoorsteen lood reparatie of renovatie

Al ruim 30 jaar de schoorsteen lood specialist!

Waarmee kunnen wij u helpen?

schoorsteen kappen

SCHOORSTEEN REPARATIE

Schoorsteen reparatie is van belang om onnodige onkosten voor te zijn. In de meeste gevallen is het al opgelost met een kleine ingreep. Laat uw schoorsteen tijdig repareren en voorkom achterstallig onderhoud of lekkage.

schoorsteen kappen

SCHOORSTEEN RENOVATIE

Wanneer de schoorsteen niet meer gerepareerd kan worden dan is een totale renovatie nodig. Hierbij zal in de meeste gevallen ook een deel van uw stenen en lood vervangen moeten worden.

schoorsteen kappen

SCHOORSTEEN ONDERHOUD

De conditie van een schoorsteen bepaalt uiteindelijk hoe waterdicht uw dak is. Periodiek onderhoud verlengd de levensduur van uw gehele dak. Ook kunt uw onkosten voor zijn door regelmatig schoorsteen onderhoud.

schoorsteen kappen

SCHOORSTEEN LEKKAGE

Lekkages rondom uw schoorsteen kunnen voor veel problemen zorgen. Zorg voor een waterdichte afsluiting van uw schoorsteen en voorkom onkosten en eventueel een schoorsteen lekkage.

Schoorsteen lekkage melden?

Heeft u een schoorsteen lekkage? Wacht dan niet te lang en voorkom onnodige gevolgschade.

Gratis schoorsteen inspectie

Benieuwd naar de staat van uw schoorsteen? Laat uw dak helemaal gratis inspecteren door een ervaren schoorsteen specialist.

Schoorsteen lood reparatie of renovatie?

Lood wordt al eeuwen lang toegepast voor het waterdicht afsluiten van openingen en aansluitingen op de schoorsteen of op het dak. Vooral als loketten op de aansluiting tussen enerzijds het metselwerk en anderzijds het dak gebreken vertonen. Dan kunt u bijvoorbeeld een schoorsteen lekkage krijgen. Het is daarom belangrijk dat lood goed aansluit bij uw schoorsteen. Het lood kan in de loop der tijd slijten, het wordt dan poreus en kan gaan scheuren. Tijdige schoorsteen inspectie of vervanging van het lood voorkomt lekkages in uw woning. Dak en schoorsteen groep Nederland is gespecialiseerd in alle aspecten van schoorsteen werkzaamheden en werkt met traditioneel 20 pond lood. Omdat de schoorsteen vaak het hoogste punt van het dak is werken wij met lood met een bitumen achterzijde. Dit voorkomt dat de loodslappen in de toekomst nog omhoog vouwen of waaien.

Verschillende toepassingen van lood

Een loodslab is een strook lood (vaak 20pond) die word gebruikt voor een waterdichte aansluiting tussen bepaalde onderdelen die op u dak(vlak) aanwezig zijn. Verschillende onderdelen zijn bijvoorbeeld een schoorsteen, dakvenster, of dakkapel. In de praktijk kom je vaak tegen dat lood snel breekt of loskomt van de schoorsteen. Een zwaardere (dikkere) loodslab is sterker dan bijvoorbeeld een lichtere. 

Wat is 20 pond lood of waar staat de aanduiding pond voor?

Wij werken uitsluitend met 20 pond (dik) lood. Dit zorgt ervoor dat uw weer jaren vooruit kan (25/ 30jaar). We spreken hier over pond, maar wat is een pond? Een pond is bijvoorbeeld een dikte die met de naam pond uitgelegd worden. 20 Pond lood heeft bijvoorbeeld een gewicht van 20kg/m2. Omdat dit lood behoorlijk dik is voorkomt dit dat de loketten los komen van de schoorsteen of dakkapel.
Al meer dan 30 jaar de schoorsteen specialist!

Dak en schoorsteen groep Nederland is al meer dan 30 jaar het vertrouwde adres voor u schoorsteen. Wij kunnen u helpen bij schoorsteen voegen, schoorsteen plateau, schoorsteen impregneren, schoorsteen kappen.

schoorsteen lood
schoorsteen lood
schoorsteen lood
schoorsteen lood

Benieuwd naar de staat van uw schoorsteen?

ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat!

Schoorsteen lood is belangrijk voor het behoud van u pand

Voor een schoorsteen zijkant of juist de lood loketten word vaak de breedte gebruikt die er voor zorgt dat er een overlapping is na bijvoorbeeld de dakpannen. Bij spouwmuren kan spouw lood worden toegepast om te zorgen dat de afwatering van het binnenspouwblad naar buiten leid. Dan heb je nog het voetlood dit vind je vaak bij platte daken. Ook dit zorgt voor het afwateringsproces.

Schoorsteen lekkage doordat het lood versleten is

U kent het uw komt op de bovenverdieping en tot u verbazing ziet uw vochtplekken op het plafond en de muren rondom de schoorsteen. Dit is voor ons een bekend verschijnsel. Dit wil zeggen dat bijvoorbeeld het loodwerk slecht is of niet meer goed aanhecht. Ook kunnen er bijvoorbeeld door ouderdom en slijtage lichte scheurtjes inzitten. Dit met schoorsteen lekkage als gevolg. Het kan ook zijn dat de schoorsteen voegen slecht zijn en en geen of weinig loodklemmen gebruikt zijn in de voeg van de schoorsteen. Indien dit van toepassing is adviseren wij uw direct contact op te nemen met ons kantoor.
 

Schoorsteen lood stuk? wat kunt u van ons verwachten

 
Bij Dak en Schoorsteen Groep Nederland beschikken we over jarenlange ervaring met het renoveren van schoorsteen lood. Daarom bent u bij ons verzekerd van:

1. De hoogste kwaliteit materialen.
2. 20 pond schoorsteen lood op voorraad.
3. Snelle service en deskundigheid.
4. Professionele service en garantie!

Wilt u meer weten over schoorsteen lood? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte op.

Bespaar 10% op schoorsteen lood!

100% gratis en geheel vrijblijvend

Zorgeloos woonplezier dat wilt toch iedereen?

nu vanaf € 12,95 per maand

Onze Specialisten

DESGN_Shield_Rood

TOTAAL SCHOORSTEEN SPECIALIST

Voor al uw schoorsteenwerken

Meer informatie

TOTAAL DAK
SPECIALIST

Voor al uw dakwerkzaamheden

Meer informatie

TOTAAL  ONDERHOUD SPECIALIST

Voor al uw woningonderhoud

Meer informatie

TOTAAL CONSTRUCTIE SPECIALIST

Voor al uw constructiewerken

Meer informatie

 

De renovatie van een dak is maatwerk. Een uitvoerige inspectie kan leiden tot een advies over preventief onderhoud of groot onderhoud. En soms tot een complete renovatie van het dak

Al meer dan 25 jaar verzorgen wij het onderhoud van daken voor gebouweigenaren en gebouwbeheerders. Lekkages op platte of hellende daken verhelpen wij snel én vakkundig.

Offerte aanvragen

Contactformulier

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Neem direct contact op voor een vrijblijvende offerte. Volg ons 4-stappenplan en ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 1 – Aanvraagformulier

Stap 2 – Inplannen afspraak

Stap 3 – Persoonlijk adviesgesprek

Stap 4 – Vrijblijvende offerte op maat

🔒 Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens en gebruiken deze uitsluitend voor het maken van een offerte.