Een dakkapel lekkage oplossen

Dakkapel lekkage? Dat is natuurlijk hartstikke vervelend. Neem met spoed contact met ons op om de lekkage te verhelpen

24/7 bereikbaar in geval van nood!

Maak direct een afspraak voor het verhelpen van uw dakkapel lekkage

Een dakkapel lekkage oplossen

Een dakkapel betekent extra ruimte en licht, maar ook een meerwaarde voor uw woning. Laat u een dakkapel plaatsen, dan hoopt u daar natuurlijk zo lang mogelijk probleemloos van te kunnen genieten. Echter kan er na verloop van tijd wegens uiteenlopende oorzaken een lekkage ontstaan. Een dakkapel lekkage is erg vervelend en kan voor flinke schade zorgen. Zo kan er vocht in de wanden terechtkomen en schimmelvorming ontstaan, maar kan een lekkage ook het stucwerk aantasten. Het oplossen van een dakkapel lekkage laat u dan ook tijdig over aan een specialist als Dak en Schoorsteen Groep.  

 

Hoe merkt u dat er sprake is van dakkapel lekkage?

Een dakkapel lekkage kan zich op verschillende plaatsen voordoen. Het vaakst bevindt de lekkage zich rond de naden van het raam. Ook kan het rond het glas van het raam of aan de bovenkant van het raam optreden, daar waar het raam tegen het dak aankomt. Doorgaans ontdekt men een dakkapel lekkage pas wanneer er vochtplekken op het plafond of de muren ontstaan. Loslatend behang is een ander teken. Ook schimmelvorming, een muffe geur in de betreffende ruimte en een wat vochtiger aanvoelend klimaat kunnen duiden op een dakkapel lekkage.

Mogelijke oorzaken van dakkapel lekkage

Een dakkapel lekkage kan op verschillende manieren ontstaan. Zo wordt vaak geconstateerd dat slecht onderhouden goten, maar ook bepaalde onderdelen die niet waterdicht op elkaar zijn aangesloten (kozijnen, dakbedekking, pannenkap) hieraan ten grondslag liggen. Weersinvloeden zoals harde wind, hevige regen en sneeuwval kunnen eveneens de oorzaak van dakkapel lekkage zijn. Zeker wanneer uw woning al iets ouder is en wat meer scheurtjes in bijvoorbeeld de mortel of loodslabben vertoont, kan neerslag zijn weg naar binnen vinden. Tot slot kan er schade ontstaan wanneer een dakkapel op een bestaande woning wordt geplaatst.  

100% gratis en geheel vrijblijvend

Onze ervaren dakdekkers staan direct voor u klaar

Vrijblijvend offertes ontvangen dan dakdekkers in uw regio? Neem direct contact met ons op!

Wat te doen wanneer u lekkage vermoedt?

Zoals al even genoemd, wordt een dakkapel lekkage vaak pas opgemerkt wanneer er sprake is van vocht in de woning. Bemerkt u vocht of waterschade, dan is het van belang dat u deze zo veel mogelijk beperkt. Water breidt zich namelijk razendsnel uit en kan onherstelbare schade aanrichten. Probeert u de ruimte en de kozijnen dan ook zo goed mogelijk droog te maken en belt u een specialist als Dak en Schoorsteen Groep. Wij kunnen opsporen waar het lek vandaan komt en beschikken over de juiste gereedschappen en technieken om het lek vervolgens te herstellen.

Kleine ingrepen zijn vaak voldoende

Vaak kunnen wij met een eenvoudige ingreep een hoop verdere schade voorkomen. In veel gevallen is er een probleem met de dakbedekking en sluiten de naden niet goed aan, of is de afvoer verstopt, waardoor er water op het dak blijft staan. Het dichten van het lek middels gootstuktape of het dichtkitten van de naden rondom het raam kan al voldoende zijn. Ligt het probleem bij het glas, dan kan het glas worden vervangen of brengen we een afdichtmiddel rondom de rand aan. Uiteraard worden alle mogelijkheden aan u voorgelegd.

dakkapel lekkage verhelpen door Dak en Schoorsteen Groep

100% gratis en geheel vrijblijvend

Bespaar tot wel 40% op dakonderhoud!

100% gratis en geheel vrijblijvend

Reparatie, renovatie of vernieuwing

Wij staan graag voor u klaar om uw dakkapel lekkage op te lossen. Afhankelijk van de exacte situatie kan dit één van de volgende drie dingen betekenen: reparatie, renovatie of vernieuwing. Wanneer er inderdaad sprake  is van dakkapel lekkage door een kleine beschadiging, dan is reparatie doorgaans voldoende. Is het dak wat ouder en vertoont het op meerdere plekke slijtage? Dan ligt het renoveren ervan voor de hand. Er wordt dan nieuwe dakbedekking gelegd. Is ook de dakconstructie door de lekkage aangetast? Dan is gehele vernieuwing, de meest ingrijpende optie, vaak de enige mogelijkheid.

Wij staan voor u klaar

Wacht u vooral niet te lang met het repareren van uw dakkapel lekkage. Problemen die nu nog klein lijken, kunnen zich binnen korte tijd flink uitbreiden, met alle gevolgen van dien. Het risico op lekkage kunt u zelf beperkt houden door regelmatig onderhoudswerkzaamheden uit te (laten) voeren. Problemen in bijvoorbeeld het dakleer of de dakgoten kunnen zo snel worden gedetecteerd. Ook is het periodiek schoonmaken van het dak, door onder andere bladeren uit de dakgoot te verwijderen, van belang. Constateert u toch een probleem? Dak en Schoorsteen Groep staat graag voor u klaar. Neemt u vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Laat uw dak gratis inspecteren door een ervaren dakdekker

100% gratis en geheel vrijblijvend

Altijd een dakdekker
bij u in de regio

Neem direct contact op met uw
dichtstbijzijnde vestiging

☎ Amsterdam: 020 21 01 642
☎ Amersfoort: 033 23 40 743
☎ Hilversum: 035 23 40 725
☎ Tilburg: 013 23 40 676
☎ Arnhem: 026 23 40 722
☎ Breda: 076 20 45 754
☎ Rotterdam: 010 26 13 889
☎ Eindhoven: 040 24 05 514
☎ Nijmegen: 024 23 40 828
☎ Utrecht: 030 20 72 185

Lekkage melden?

Heeft u een daklekkage? Wacht dan niet te lang en voorkom onnodige gevolgschade.

Gratis dakinspectie

Benieuwd naar de staat van uw dak? Laat uw dak helemaal gratis inspecteren door een ervaren dakspecialist.

UW ZORG IS BIJ ONS IN GOEDE HANDEN

Afspraken waar u ons aan mag houden

 • Deskundig en gratis advies
 • Tot 15 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • Uitstekende beoordelingen van onze klanten
 • Professioneel netwerk aan vakmannen
 • Al onze vakmannen zijn gecertificeerd

Wat zeggen onze klanten over onze service

Wij gaan voor 100% klantentevredenheid.

Google Reviews

Onze Zekerheden

ONS TEAM STAAT ER WANNEER U ONS NODIG HEEFT!

Icon
7DAGEN PER WEEK
Icon
24UUR PER DAG
Icon
500TEVREDEN KLANTEN
Icon
15JAAR GARANTIE

HELLEND DAK LEKKAGE

Last van een daklekkage op uw pannendak? Neem dan direct contact met ons op voor een snelle oplossing.

PLAT DAK LEKKAGE

Onze ervaren dakdekkers zijn specialist in het verhelpen van daklekkages op het platte dak. Vraag direct een offerte aan.

SCHOORSTEEN LEKKAGE

Een lekkage aan uw schoorsteen kan voor een hoop onkosten zorgen en bovendien voor gevaarlijke situaties zorgen.

dakkapellekkage

DAKKAPEL LEKKAGE

Een dakkapel is een ware toevoeging aan uw woning. Een naadloze afdichting is dus van groot belang. Voorkom onkosten bij lekkage.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

 • Beste kwaliteit materialen
 • Gratis adviesgesprek
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Landelijke dekking
 • Ervaren personeel
 • 25 jaar ervaring
 • No-nonsensmentaliteit
 • Vrijblijvende offerte
 • Afspraak is afspraak
 • 24/7 lekkageservice
 • VCA gecertificeerd
 • Vrijblijvende dakinspectie

Een offerte in 4 simpele stappen

Ontvang direct de kosten van uw dakrenovatie door ons 4-stappenplan te doorlopen. Ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 1 – Aanvraagformulier

Geef uw gegevens door via onze contactpagina. Het startpunt voor een offerte opmaat.

Stap 2 – Inplannen afspraak

Wij nemen contact met uw op om een afspraak in te plannen op een moment dat u goed uitkomt.

Stap 3 – Persoonlijk adviesgesprek

Een adviseur komt langs om uw wensen te inventariseren en advies te geven over de mogelijkheden om uw dak weer 100% in orde te maken. Hij neemt meerdere voorbeeld samples mee en geeft u een goed beeld welke verschillende materiaalopties er mogelijk zijn en waar deze voor dienen.

Stap 4 – Vrijblijvende offerte op maat

Uw gegevens voeren wij in in ons calculatiesysteem en we berekenen de kosten op basis van actuele marktconforme prijzen. Hierna krijgt u – geheel kosteloos en vrijblijvend – een offerte op maat toegestuurd.