Uw pannendak laten vervangen door een expert

Pannendak vervangen? Vraag nu een offerte aan.

24/7 bereikbaar in geval van nood!

Maak direct een afspraak voor het vervangen van uw pannendak

Uw pannendak laten vervangen – uw dak als nieuw

Al jarenlang worden dakpannen als dakbedekking van hellende daken gebruikt. Alhoewel deze een lange levensduur hebben, zullen dakpannen op een gegeven moment toch poreus raken. Hiermee krijgt u sneller te maken wanneer uw woning met sneldekkers oftewel betonnen dakpannen is bedekt. Dakpannen raken poreus door weersinvloeden, maar ook door de groei van mossen en algen. Hierdoor kunnen op den duur lekkages ontstaan. Ook gaat uw dak onaantrekkelijker ogen. Is uw pannendak niet meer dicht, dan kunnen ook de panlatten en het dakbeschot beschadigd raken. Schimmel en vocht in uw woning zijn daarvan het gevolg.

Uw expert voor vervangingen en reparaties

Het vervangen van uw pannendak laat u met een gerust hart over aan Dak en Schoorsteen Groep. Vermoedt u dat het tijd is om uw bestaande dakpannen te laten vervangen? Wij vervangen pannendaken in heel Nederland, voor zowel particulieren als bedrijven. Kwalitatief hoogwaardige dakpannen zijn noodzakelijk om uw pand tegen weersinvloeden en andere externe factoren te beschermen. Soms is vervanging niet nodig, maar volstaat reparatie. Bijvoorbeeld wanneer enkele dakpannen ontbreken, verschoven of gebroken zijn of wanneer deze los liggen. Ook voor reparaties bent u bij ons uiteraard aan het juiste adres.

Redenen voor vervanging

Mits er regelmatig en goed onderhoud wordt gepleegd, gaan pannendaken 50 tot wel 75 jaar mee. Dit maakt ze een erg duurzame vorm van dakbedekking. Toch zal er ooit een moment komen dat ze aan vervanging toe zijn. Dit kan te maken hebben met de leeftijd, maar ook met andere redenen, zoals het geschikt maken van uw woning voor zonnepanelen. Ook wanneer u merkt dat u regelmatig kleine reparaties moet laten uitvoeren, is het verstandig uw volledige pannendak te vervangen. Dit is in dergelijke gevallen de meest duurzame oplossing en wordt dan ook door ons aanbevolen.

100% gratis en geheel vrijblijvend

Onze ervaren dakdekkers staan direct voor u klaar

Vrijblijvend offertes ontvangen dan dakdekkers in uw regio? Neem direct contact met ons op!

Met een expert bent u verzekerd van een betrouwbaar pannendak

Wanneer het over het vervangen van een compleet pannendak gaat, geldt te allen tijde dat u dit het beste uit handen kunt geven aan een professional. Wanneer er namelijk ook maar iets kleins verkeerd gaat in het leggen van het pannendak, kan dit al tot vervelende schades leiden. Ook de inspectie van uw pannendak kunt u het beste aan een expert overlaten. U voorkomt hiermee dat u kleine schades over het hoofd ziet, die later kunnen uitgroeien tot grote kostenposten. Schakelt u onze expertise in om altijd van een betrouwbaar pannendak verzekerd te kunnen zijn.

Vervanging of een minder ingrijpende oplossing?

De professionals van Dak en Schoorsteen Groep hebben de expertise in huis om snel en zorgvuldig te werk te gaan. Vermoedt u dat u uw pannendak moet vervangen, dan komen we graag bij u langs voor een inventarisering. Wij kunnen beoordelen of vervanging daadwerkelijk noodzakelijk is, of dat een minder ingrijpende oplossing als een dakreiniging of -reparatie volstaat. Wij werken uitsluitend met de beste materialen en gereedschappen en leveren onze werkplek altijd bezemschoon op. 

Soorten dakpannen

Wilt u uw pannendak vervangen of bent u hiertoe genoodzaakt? Dan heeft u de keuze uit dakpannen van verschillende soorten en materialen. Grofweg worden er twee soorten dakpannen onderscheiden: de sneldekpannen en de terracotta pannen. De eerstgenoemde worden ook wel betonpannen genoemd en zijn het voordeligst. Betonnen dakpannen hebben een groter formaat en zijn eenvoudiger te plaatsen. Terracotta pannen zijn in meer kleuren verkrijgbaar en kunnen worden gecoat of geglazuurd. Dit zorgt ervoor dat ze extra weerbestendig worden. Doorgaans is het verstandig om uw huidige dakpannen door een soortgelijke variant te laten vervangen.

De kosten van het vervangen van een pannendak

Ongetwijfeld zult u zich afvragen welke kosten er gemoeid gaan met het vervangen van een pannendak. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het feit of u voor nieuwe of gebruikte dakpannen kiest. Dak en Schoorsteen Groep heeft duizenden nieuwe én gebruikte dakpannen direct op voorraad en mag zich een van de goedkoopste leveranciers van heel Nederland noemen. De kosten van het vervangen van een pannendak hangen verder ook af van:

 • de oppervlakte van het dak: des te groter het dak, des te hoger de kosten
 • eventuele vervanging van andere zaken, zoals de dakconstructie of enkel de dakisolatie
 • eventuele dakramen of dakkapellen die moeten worden vervangen
Pannendak vervangen door Dak en Schoorsteen Groep

100% gratis en geheel vrijblijvend

Bespaar tot wel 40% op dakonderhoud!

100% gratis en geheel vrijblijvend

De kosten voor het vervangen van een pannendak heeft u deels zelf in de hand

De kosten voor het vervangen van een pannendak kunt u grotendeels zelf in de hand houden. Bijvoorbeeld door te kiezen voor tweedehands dakpannen, waarvan de goedkoopste slechts enkele euro’s per vierkante meter kosten. Dak en Schoorsteen Groep is niet aan een bepaald merk of type dakpan gebonden. Wij gebruiken op dagelijkse basis verschillende modellen van uiteenlopende fabrikanten. Zo kunnen wij u een breed scala aan dakpannen bieden en bestaat er voor u de mogelijkheid om de kosten beperkt te houden.

 

Wat kost het leggen van nieuwe dakpannen?

Kiest u het liefst voor nieuwe dakpannen, dan zult u voor het verwijderen en vervangen van uw pannendak ongeveer €3000,- tot €4000,- euro kwijt zijn wanneer dit betonnen dakpannen betreffen. Voor terracotta dakpannen ligt de prijs een derde tot een kwart hoger. Kiest u voor terracotta dakpannen inclusief coating voor extra weersbestendigheid? Dan rekent u op een prijs vanaf

€5000,-. Deze prijsindicaties zijn gebaseerd op een pannendak van 60 vierkante meter, wat de gemiddelde oppervlakte van een dak van een rijtjeswoning in ons land is. Deze prijs kan voor u dus afwijken.

 

Vrijblijvende offerte

Nu we ons steeds bewuster van het milieu en het klimaat worden, wordt het vervangen van een pannendak steeds vaker uitgevoerd in combinatie met het aanbrengen van de modernste isolatiematerialen. Ook hiervoor bent u bij Dak en Schoorsteen Groep aan het juiste adres. Uiteraard werken wij volgens de laatste normen en regelgeving. Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen? Vult u dan ons online aanmeldformulier in om een afspraak met een van onze experts te kunnen plannen. U ontvangt van hem of haar een helder rapport en een offerte, welke uiteraard geheel vrijblijvend is.

Laat uw dak gratis inspecteren door een ervaren dakdekker

100% gratis en geheel vrijblijvend

Altijd een dakdekker
bij u in de regio

Neem direct contact op met uw
dichtstbijzijnde vestiging

☎ Amsterdam: 020 21 01 642
☎ Amersfoort: 033 23 40 743
☎ Hilversum: 035 23 40 725
☎ Tilburg: 013 23 40 676
☎ Arnhem: 026 23 40 722
☎ Breda: 076 20 45 754
☎ Rotterdam: 010 26 13 889
☎ Eindhoven: 040 24 05 514
☎ Nijmegen: 024 23 40 828
☎ Utrecht: 030 20 72 185

Lekkage melden?

Heeft u een daklekkage? Wacht dan niet te lang en voorkom onnodige gevolgschade.

Gratis dakinspectie

Benieuwd naar de staat van uw dak? Laat uw dak helemaal gratis inspecteren door een ervaren dakspecialist.

UW ZORG IS BIJ ONS IN GOEDE HANDEN

Afspraken waar u ons aan mag houden

 • Deskundig en gratis advies
 • Tot 15 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • Uitstekende beoordelingen van onze klanten
 • Professioneel netwerk aan vakmannen
 • Al onze vakmannen zijn gecertificeerd

Wat zeggen onze klanten over onze service

Wij gaan voor 100% klantentevredenheid.

Google Reviews

Onze Zekerheden

ONS TEAM STAAT ER WANNEER U ONS NODIG HEEFT!

Icon
7DAGEN PER WEEK
Icon
24UUR PER DAG
Icon
500TEVREDEN KLANTEN
Icon
15JAAR GARANTIE

HELLEND DAK LEKKAGE

Last van een daklekkage op uw pannendak? Neem dan direct contact met ons op voor een snelle oplossing.

PLAT DAK LEKKAGE

Onze ervaren dakdekkers zijn specialist in het verhelpen van daklekkages op het platte dak. Vraag direct een offerte aan.

SCHOORSTEEN LEKKAGE

Een lekkage aan uw schoorsteen kan voor een hoop onkosten zorgen en bovendien voor gevaarlijke situaties zorgen.

dakkapellekkage

DAKKAPEL LEKKAGE

Een dakkapel is een ware toevoeging aan uw woning. Een naadloze afdichting is dus van groot belang. Voorkom onkosten bij lekkage.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

 • Beste kwaliteit materialen
 • Gratis adviesgesprek
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Landelijke dekking
 • Ervaren personeel
 • 25 jaar ervaring
 • No-nonsensmentaliteit
 • Vrijblijvende offerte
 • Afspraak is afspraak
 • 24/7 lekkageservice
 • VCA gecertificeerd
 • Vrijblijvende dakinspectie

Een offerte in 4 simpele stappen

Ontvang direct de kosten van uw dakrenovatie door ons 4-stappenplan te doorlopen. Ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 1 – Aanvraagformulier

Geef uw gegevens door via onze contactpagina. Het startpunt voor een offerte opmaat.

Stap 2 – Inplannen afspraak

Wij nemen contact met uw op om een afspraak in te plannen op een moment dat u goed uitkomt.

Stap 3 – Persoonlijk adviesgesprek

Een adviseur komt langs om uw wensen te inventariseren en advies te geven over de mogelijkheden om uw dak weer 100% in orde te maken. Hij neemt meerdere voorbeeld samples mee en geeft u een goed beeld welke verschillende materiaalopties er mogelijk zijn en waar deze voor dienen.

Stap 4 – Vrijblijvende offerte op maat

Uw gegevens voeren wij in in ons calculatiesysteem en we berekenen de kosten op basis van actuele marktconforme prijzen. Hierna krijgt u – geheel kosteloos en vrijblijvend – een offerte op maat toegestuurd.