Nokvorsten reparatie door een ervaren expert

Nokvorsten reparatie uitgevoerd door een dakdekker met 15 jaar gespecialiseerde kennis.

24/7 bereikbaar in geval van nood!

Maak direct een afspraak voor het repareren van uw nokvorsten

Nokvorsten reparatie met een waterdicht resultaat

Heeft u te maken met daklekkage? Niet zelden is de oorzaak bij de nokvorsten gelegen. Nokvorsten spelen een belangrijke rol bij het waterdicht houden van een schuin dak. Het betreffen de halfronde dakpannen die zich op de nok bevinden en de twee zijden met dakpannen verbinden en afsluiten. Daklekkage wordt niet zelden veroorzaakt door nokvorsten die niet goed meer vast liggen of poreus zijn geraakt. Dit komt vooral bij wat oudere woningen voor. Bij de Dak en Schoorsteen Groep bent u aan het juiste adres voor de detectie van het exacte probleem en nokvorsten reparatie.

Mogelijke oorzaken van een probleem met de nokvorsten

Nokvorsten sluiten de twee dakdelen aan de bovenzijde af en voorkomen dat water uw woning binnen sijpelt. Wanneer nokvorsten niet meer geheel waterdicht zijn, ontstaat er geleidelijk aan een lekkage. Het kan zijn dat de nokvorsten niet meer vast op de nok liggen. In de loop der tijd raken cement en specie namelijk poreus. Wanneer de nokvorsten zelf nog in goede staat verkeren, is een reparatie voldoende om het probleem op te lossen. Nokvorsten krijgen tijdens een storm ook heel wat te verduren. Bij hevige weersomstandigheden kunnen ze van het dak waaien.

Herstel met behulp van cement of dakmortel

Wanneer een nokvorsten reparatie noodzakelijk is omdat de nokvorsten niet meer goed op het dak liggen, kunnen we daarvoor verschillende bevestigingsmaterialen gebruiken. Betreft de schade slechts enkele nokvorsten, dan gebruiken we hiervoor doorgaans cement. Een duurzamer alternatief dat tegenwoordig steeds vaker wordt gebruikt, is dakpasta of kunststof mortel. Dit materiaal zorgt voor een nog betere hechting tussen de nokvorsten en de dakpannen. Daarnaast is het flexibel, waardoor de constructie bestendiger zal zijn tegen weersinvloeden. In dit geval worden vaak alle nokvorsten onder handen genomen.

100% gratis en geheel vrijblijvend

Onze ervaren dakdekkers staan direct voor u klaar

Vrijblijvend offertes ontvangen dan dakdekkers in uw regio? Neem direct contact met ons op!

Ventilerende nok

Daknokken bestaan in twee varianten: de gesloten nok en de ventilerende nok. In het laatste geval worden ondervorsten, ruiterrollen en loodslabben aan een ruiterbalk vastgenageld. Ook worden deze naar de dakpannen toe afgedicht, zodat vocht er niet onder kan komen. De vorsten worden met een speciaal soort schroef afgeschroefd en de stormranden worden gedicht met dakmortel of kit. Heeft u een ventilerende nok, dan start nokvorsten reparatie altijd met het verwijderen van de oude nokvorsten uit het cement, waarna we overgaan op het monteren van nieuwe ruiterbalksteunen, waarop de ruiterbalk wordt vastgeschroefd. Daarna brengen we een ruitermat aan en plaatsen we de nieuwe nokvorsten.

Reparatie of renovatie?

Alvorens we met de nokvorsten reparatie aanvangen, bekijken we ook de situatie van de rest van het dak. Het bouwjaar van uw woning en de kwaliteit van uw dak zijn namelijk van invloed op de manier waarop de werkzaamheden worden uitgevoerd. Wanneer de nokvorsten zelf ook aan vervanging toe zijn, dan volstaat het herstellen van de verbinding tussen dak en nokvorsten niet. Feitelijk gezien is er dan geen sprake meer van een nokvorsten reparatie, maar van een nokvorsten renovatie. Hetzelfde geldt wanneer er voor een andere verbindingsmethode wordt gekozen.

Andere zaken die we bij een nokvorsten reparatie in overweging nemen

Wanneer u ons voor een nokvorsten reparatie in de arm neemt, bestaat er een aanzienlijke kans dat uw dak al wat ouder is. De cementen verbindingslaag heeft namelijk een levensduur van ongeveer dertig jaar. Zaken die wij eveneens bekijken, zijn dan onder andere de staat van de latten en dakpannen. Wanneer u deze klus te lang uitstelt, zijn toekomstige lekkages onvermijdelijk. Ook verroeste spijkers kunnen er in de toekomst (wederom) voor zorgen dat er schade ontstaat. De pannen kunnen dan immers scheef gaan liggen. Moet het hele dak worden vervangen, dan spreken we van een dakrenovatie.

Nokvorsten reparatie door Dak en Schoorsteen Groep

100% gratis en geheel vrijblijvend

Bespaar tot wel 40% op dakonderhoud!

100% gratis en geheel vrijblijvend

Bepaling van de aanpak na een dakinspectie

Of er een nokvorsten reparatie of een ingrijpender maatregel nodig is, kunnen onze vakmannen pas definitief bepalen wanneer zij uw dak hebben geïnspecteerd en de situatie goed onder de loep hebben kunnen nemen. Zeker wanneer u niet precies weet waar een lekkage vandaan komt, is het van tevoren erg lastig om een exacte prijsopgave te maken. Op basis van onze professionele bevindingen na een bezoek bij u thuis, kunnen onze vakmensen duidelijk in kaart brengen wat een nokvorsten reparatie precies zal inhouden en kosten.

Factoren die de prijs van een nokvorsten reparatie bepalen

De uiteindelijke prijs die u betaalt voor een nokvorsten reparatie is afhankelijk van diverse factoren:

 • Is nokvorsten reparatie afdoende, of moet er renovatie plaatsvinden?
 • Middels welke bevestigingsmethode zijn de nokvorsten vastgezet?
 • Wat is de staat van de rest van het dak?
 • Welke soort nokpannen zijn er nodig?

U kunt er bij ons op rekenen dat u eerlijke, marktconforme prijzen betaalt voor een nokvorsten reparatie, maar ook voor alle andere werkzaamheden aan dak en schoorsteen.

Periodiek onderhoud

Wanneer de nokvorsten reparatie is uitgevoerd en de nokvorsten weer stevig zijn vastgezet, wilt u hier natuurlijk zo lang mogelijk van profiteren. Om die reden is goed onderhoud van niet alleen de dakvorsten, maar uiteraard ook uw dakpannen van belang. Door regelmatig mossen, algen en ander vuil te verwijderen, verlengt u de levensduur van uw dak. Indien gewenst kunt u dit zelf doen, maar u kunt het periodieke dakonderhoud natuurlijk ook aan ons uitbesteden. Onze vakmensen kunnen tijdens het onderhoud direct nagaan of er ergens kleine defecten bestaan die moeten worden aangepakt.

Vrijblijvende offerte

Bent u op zoek naar een professional die voor u snel en efficiënt een nokvorsten reparatie kan uitvoeren? Vraagt u dan vrijblijvend een offerte aan door het aanvraagformulier op onze website in te vullen. Wij zullen na ontvangst daarvan contact met u opnemen om een afspraak in te plannen. Tijdens deze afspraak inventariseert onze adviseur te situatie en berekent deze de kosten. Na dit bezoek krijgt u een offerte op maat toegestuurd. Neemt u bij vragen gerust contact met ons op.

Laat uw dak gratis inspecteren door een ervaren dakdekker

100% gratis en geheel vrijblijvend

Altijd een dakdekker
bij u in de regio

Neem direct contact op met uw
dichtstbijzijnde vestiging

☎ Amsterdam: 020 21 01 642
☎ Amersfoort: 033 23 40 743
☎ Hilversum: 035 23 40 725
☎ Tilburg: 013 23 40 676
☎ Arnhem: 026 23 40 722
☎ Breda: 076 20 45 754
☎ Rotterdam: 010 26 13 889
☎ Eindhoven: 040 24 05 514
☎ Nijmegen: 024 23 40 828
☎ Utrecht: 030 20 72 185

Lekkage melden?

Heeft u een daklekkage? Wacht dan niet te lang en voorkom onnodige gevolgschade.

Gratis dakinspectie

Benieuwd naar de staat van uw dak? Laat uw dak helemaal gratis inspecteren door een ervaren dakspecialist.

UW ZORG IS BIJ ONS IN GOEDE HANDEN

Afspraken waar u ons aan mag houden

 • Deskundig en gratis advies
 • Tot 15 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • Uitstekende beoordelingen van onze klanten
 • Professioneel netwerk aan vakmannen
 • Al onze vakmannen zijn gecertificeerd

Wat zeggen onze klanten over onze service

Wij gaan voor 100% klantentevredenheid.

Google Reviews

Onze Zekerheden

ONS TEAM STAAT ER WANNEER U ONS NODIG HEEFT!

Icon
7DAGEN PER WEEK
Icon
24UUR PER DAG
Icon
500TEVREDEN KLANTEN
Icon
15JAAR GARANTIE

HELLEND DAK LEKKAGE

Last van een daklekkage op uw pannendak? Neem dan direct contact met ons op voor een snelle oplossing.

PLAT DAK LEKKAGE

Onze ervaren dakdekkers zijn specialist in het verhelpen van daklekkages op het platte dak. Vraag direct een offerte aan.

SCHOORSTEEN LEKKAGE

Een lekkage aan uw schoorsteen kan voor een hoop onkosten zorgen en bovendien voor gevaarlijke situaties zorgen.

dakkapellekkage

DAKKAPEL LEKKAGE

Een dakkapel is een ware toevoeging aan uw woning. Een naadloze afdichting is dus van groot belang. Voorkom onkosten bij lekkage.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

 • Beste kwaliteit materialen
 • Gratis adviesgesprek
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Landelijke dekking
 • Ervaren personeel
 • 25 jaar ervaring
 • No-nonsensmentaliteit
 • Vrijblijvende offerte
 • Afspraak is afspraak
 • 24/7 lekkageservice
 • VCA gecertificeerd
 • Vrijblijvende dakinspectie

Een offerte in 4 simpele stappen

Ontvang direct de kosten van uw dakrenovatie door ons 4-stappenplan te doorlopen. Ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 1 – Aanvraagformulier

Geef uw gegevens door via onze contactpagina. Het startpunt voor een offerte opmaat.

Stap 2 – Inplannen afspraak

Wij nemen contact met uw op om een afspraak in te plannen op een moment dat u goed uitkomt.

Stap 3 – Persoonlijk adviesgesprek

Een adviseur komt langs om uw wensen te inventariseren en advies te geven over de mogelijkheden om uw dak weer 100% in orde te maken. Hij neemt meerdere voorbeeld samples mee en geeft u een goed beeld welke verschillende materiaalopties er mogelijk zijn en waar deze voor dienen.

Stap 4 – Vrijblijvende offerte op maat

Uw gegevens voeren wij in in ons calculatiesysteem en we berekenen de kosten op basis van actuele marktconforme prijzen. Hierna krijgt u – geheel kosteloos en vrijblijvend – een offerte op maat toegestuurd.