Dakbeschot vervangen? Professioneel en snel uitgevoerd

Vraag nu een offerte aan.

24/7 bereikbaar in geval van nood!

Maak direct een afspraak voor het vervangen van uw dakbeschot

Dakbeschot laten vervangen door een ervaren dakdekker

Wilt u uw dakbeschot vervangen? Het is belangrijk dat u het dakbeschot vervangt als het beschadigd is. Dit zorgt voor een esthetisch resultaat en voorkomt dat er water in uw huis of schuur sijpelt, de isolatie onder het dak aantast en uw woning minder energiezuinig maakt.

Zodra u opmerkt dat het dakbeschot in uw woning niet langer in topconditie is dan is het zaak hier snel naar te handelen. Het dakbeschot vervangen zorgt ervoor dat de waterschade bij lekkage in uw woning beperkt blijft en de isolatie eronder in goede conditie blijft verkeren. Iedereen weet dat het dakbeschot ervoor zorgt dat het huis wordt beschermd tegen weersinvloeden als wind, regen/vocht en sneeuw. Daarnaast is er ook een dragende functie die van groot belang is. Wanneer rot optreedt wordt het gehele dak aangetast en zorgt ervoor dat het gewicht van de dakbedekking niet langer gedragen kan worden. In plaats van een mooi strak en recht liggend dak is er kans op doorzakking en een zekerheid op lekkage en grote waterschade.

Los van eventuele waterschade kan een slecht dakbeschot u driedubbel in de portemonnee treffen. Ook de energierekening is onderhevig en afhankelijk van de kwaliteit van het dakbeschot. Is er niet langer sprake van winddichtheid? Dan trekt de kou sneller uw huis in en moet de CV harder werken. Bij het binnendringen van water zal de eveneens de isolatie worden aangetast. Ook dit is nadelig voor het energieverbruik. Met de gasprijzen van vandaag de dag zal dit voelbaar zijn op de eindnota van uw energieleverancier. De dakisolatie zal vervangen moeten worden én de energierekening hoger uit zal vallen. Het is dus geen optie om te wachten met reparatie en herstelwerkzaamheden.

Welk type dakbeschot moet ik in mijn dak aanbrengen?

Er zijn verschillende soorten dakbeschot die u in uw dak kunt aanbrengen. Het type dakbeschot dat u kiest, hangt af van het type dak dat u hebt en de uitstraling die u wilt.

Er zijn drie hoofdtypen dakbeschot: hout, kunststof en metaal. Hout is een natuurlijk materiaal dat vaak wordt gebruikt in traditionele woningen. Het voordeel is dat het kan worden geverfd of gebeitst om de kleur van uw dak aan te passen. Kunststof is een synthetisch materiaal dat beschikbaar is in een reeks van kleuren en wordt vaak gebruikt in moderne woningen. Metaal is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, en wordt vaak gebruikt op daken met een steile helling omdat het duurzaam en licht is.

Multiplex als standaard

Het gebruik van een goede kwaliteit vochtregulerend en dampdoorlatend watervast multiplex is het beste voor uw onderdak. Multiplex is veel beter bestand tegen water dan andere soorten platen zoals OSB (Oriented Strand Board). Traditioneel gezien wordt is hout veruit het meest gebruikte materiaal om huizen van dakbeschot te voorzien. De velen mogelijkheden die er tegenwoordig zijn kunnen verwarrend zijn. Bij Dak en Schoorsteen Groep kijken we per situatie wat de beste optie is voor u. Doorgaans adviseren wij het gebruik van Multiplex vanwege de sterke eigenschappen die dit materiaal perfect maakt voor deze klus.

100% gratis en geheel vrijblijvend

Onze ervaren dakdekkers staan direct voor u klaar

Vrijblijvende offerte ontvangen? Neem direct contact met ons op!

Hoe sporen wij een lekkage schuin dak op?

Wanneer er een medewerker van ons bij u op locatie komt zoeken we de oorzaak meteen waar het zich voordoet: we gaan het dak op. Bij aanvang gaat ons vakkundige team op het dak de verschillende aandachtspunten langs om met een visuele inspectie te kunnen bepalen waar het water zijn weg door het dak weet te vinden.

Wat doen we naast een visuele dak inspectie nog meer?

Wanneer onze medewerkers het lek niet kunnen zien bij de visuele inspectie, of het vermoeden hebben dat er meer speelt onder het oppervalk, gebruiken wij een aantal slimme trucs om met zekerheid te lekkage te detecteren. Wij zullen dan gebruik maken van zogenaamde ‘lekdetectiemethoden’. In dit proces zijn er drie hoofdtypen:

 1. Een rookproef waarbij rook naar buiten komt nadat deze onder de buitenmuur of het plafond van uw huis is gespoten;
 2. De inzet van een endoscoop die is bevestigd met lampjes waarmee we op plekken kunnen komen en kijken die we anders niet kunnen zien omdat ze onbereikbaar zijn voor het blote oog.

Lekkage pannendak opsporen

Er zijn een paar verschillende, veel voorkomende redenen waarom een dak kan lekken. Een van de meest voorkomende redenen is schade aan het dakbedekkingsmateriaal. Dit kan worden veroorzaakt door verwering (veroorzaakt door regen, sneeuw of wind), ouderdom of een slechte installatie.

Het is geen staatsgeheim dat de Nederlandse daken – in het specifiek de schuine daken – vooral worden bestaan uit een pannendak. Het opsporen van de lekkage zal zich daarmee als eerste op en rond de dakpannen concentreren.

Een beetje krom gezegd is het voordeel van een daklekkage van een pannendak dat het opsporen van de oorzaak in 80% van de gevallen hetzelfde is. De lekdetectie kan aanvankelijk middels een visuele analyse worden afgerond. Als ervaren dakdekker weten wij waarop we moeten letten.

Kunnen wij niet op het zicht bepalen waar de wortel van het probleem zich bevindt? Dan schakelen we eenvoudig om en nemen de som op de proef door verschillende methodes toe te passen om het lek boven water te krijgen. Hoe wij dit doen zullen later op deze pagina beschrijven. Als eerste zullen wij beschrijven wat de oorsprong in de meeste gevallen is bij een lekkage aan een schuin dak.

100% gratis en geheel vrijblijvend

Bespaar tot wel 40% op dakonderhoud!

100% gratis en geheel vrijblijvend

Wat zijn de kosten van dakbeschot vervangen?

De gemiddelde kosten voor het vervangen van een dakbeschot variëren van €350 tot €1,000, afhankelijk van het type dakbeschot dat u kiest en de grootte van uw dak. De vermelden kosten betreffen enkel de materiaalkosten en zijn dus exclusief arbeidskosten. Als u een bijzonder groot dak heeft, of als u een duurder type dakbeschot kiest, zullen de kosten hoger zijn. Als u niet zeker weet wat voor soort dakbeschot het beste is voor uw huis, neem dan contact op met ons voor vrijblijvend advies volledig afgestemd op uw woonsituatie.

Enkel schade repareren om kosten te besparen

Het is niet altijd nog om het dakbeschot in zijn geheel te vervangen. Het kan heel goed zijn dat er slechts enkele secties van het dak aan vervanging toe zijn, waar het merendeel van het dakbeschot ongemoeid gelaten kan worden. Waterschade vanwege een lekkage op een schuin dak is een van dé reden van houtrot in uw dakplaten. Een dak dat zo lek is als een mandje is de nachtmerrie voor elke huiseigenaar. In het grootste deel van de gevallen concentreert de lekkage zich op één of enkele punten. Het voordeel hiervan is dat het overgrootste deel hoogstwaarschijnlijk geen waterschade heeft opgelopen en niet vervangen hoeft te worden.

Wij adviseren dus altijd om eerst een kosteloze dakinspectie bij ons aan te vragen. Dan bent u beter in staat een weloverwogen beslissing te maken én is er kans dat u kosten kunt besparen.

Verduurzaam uw woning door deze beter te isoleren

Naast de verschillen in isolatiewaarde van de verschillende soorten dakbeschot die er zijn, biedt het vervangen van het complete dakbeschot een extra mogelijkheid: het verduurzamen van uw woning. Gezien de volledige dakbedekking verwijderd moet worden om überhaupt aan deze klus te kunnen beginnen is het een uitgelezen kans om de isolatie van het dak te verbeteren.

We begrijpen dat dit het totale kostenplaatje geen goed doet, maar dit is dan ook een investering in uw woning. Met een beter geïsoleerd dak houdt u in de winter de warmte binnen en in de zomer juist weer buiten voor een aangename temperatuur in uw woning. Het verbeteren van de dakisolatie heeft een ongelofelijk positieve uitwerking op uw energierekening. Wat heet: u bespaart hier honderden euro’s op jaarbasis mee.

Meer weten over dakisolatie? Laat Dak en Schoorsteen Groep u ook op dit vlak adviseren om een compleet beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Experts voor het vervangen van dakbedekking en dakbeschot bij u in de buurt

Het vervangen van het dakbeschot is een flinke klus die je door professionals uit wilt laten voeren. Bij veel woningen – zeker de oudere woningen – is het dakbeschot de laatste linie in de verdediging tegen vocht en water. Een rot dakbeschot staat garant voor lekkages en dan ben je nog verder van huis.

Bij Dak en Schoorsteen groep hebben wij 15+ jaar ervaring als dekdekker. Met duizenden afgeronde projecten door heel Nederland weten wij exact hoe we deze klus moeten aanvliegen. Samen met u zullen we alle opties doorlopen zodat u volledig geïnformeerd bent over de oorzaak, de gevolgen én de (kosten van de) oplossing.

Dak en Schoorsteen Groep heeft een bewezen staat van dienst van vakmanschap en klantenservice. Bekijk onze reviews! Wij helpen woningbezitters in Nederland al jarenlang met trots en passie voor ons werk. Bel ons nu op 030 20 72 185 of vul onze contactformulier in om een offerte aan te vragen.

Laat uw dak gratis inspecteren door een ervaren dakdekker

100% gratis en geheel vrijblijvend

Altijd een dakdekker
bij u in de regio

Neem direct contact op met uw
dichtstbijzijnde vestiging

Lekkage melden?

Heeft u een daklekkage? Wacht dan niet te lang en voorkom onnodige gevolgschade.

Gratis dakinspectie

Benieuwd naar de staat van uw dak? Laat uw dak helemaal gratis inspecteren door een ervaren dakspecialist.

UW ZORG IS BIJ ONS IN GOEDE HANDEN

Afspraken waar u ons aan mag houden

 • Deskundig en gratis advies
 • Tot 15 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • Uitstekende beoordelingen van onze klanten
 • Professioneel netwerk aan vakmannen
 • Al onze vakmannen zijn gecertificeerd

Wat zeggen onze klanten over onze service

Wij gaan voor 100% klantentevredenheid.

Google Reviews

Onze Zekerheden

ONS TEAM STAAT ER WANNEER U ONS NODIG HEEFT!

Icon
7DAGEN PER WEEK
Icon
24UUR PER DAG
Icon
500TEVREDEN KLANTEN
Icon
15JAAR GARANTIE

HELLEND DAK LEKKAGE

Last van een daklekkage op uw pannendak? Neem dan direct contact met ons op voor een snelle oplossing.

PLAT DAK LEKKAGE

Onze ervaren dakdekkers zijn specialist in het verhelpen van daklekkages op het platte dak. Vraag direct een offerte aan.

SCHOORSTEEN LEKKAGE

Een lekkage aan uw schoorsteen kan voor een hoop onkosten zorgen en bovendien voor gevaarlijke situaties zorgen.

dakkapellekkage

DAKKAPEL LEKKAGE

Een dakkapel is een ware toevoeging aan uw woning. Een naadloze afdichting is dus van groot belang. Voorkom onkosten bij lekkage.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

 • Beste kwaliteit materialen
 • Gratis adviesgesprek
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Landelijke dekking
 • Ervaren personeel
 • 25 jaar ervaring
 • No-nonsensmentaliteit
 • Vrijblijvende offerte
 • Afspraak is afspraak
 • 24/7 lekkageservice
 • VCA gecertificeerd
 • Vrijblijvende dakinspectie

Een offerte in 4 simpele stappen

Ontvang direct de kosten van uw dakrenovatie door ons 4-stappenplan te doorlopen. Ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 1 – Aanvraagformulier

Geef uw gegevens door via onze contactpagina. Het startpunt voor een offerte opmaat.

Stap 2 – Inplannen afspraak

Wij nemen contact met uw op om een afspraak in te plannen op een moment dat u goed uitkomt.

Stap 3 – Persoonlijk adviesgesprek

Een adviseur komt langs om uw wensen te inventariseren en advies te geven over de mogelijkheden om uw dak weer 100% in orde te maken. Hij neemt meerdere voorbeeld samples mee en geeft u een goed beeld welke verschillende materiaalopties er mogelijk zijn en waar deze voor dienen.

Stap 4 – Vrijblijvende offerte op maat

Uw gegevens voeren wij in in ons calculatiesysteem en we berekenen de kosten op basis van actuele marktconforme prijzen. Hierna krijgt u – geheel kosteloos en vrijblijvend – een offerte op maat toegestuurd.