Dakisolatie laten plaatsen door professionals: houd de warmte binnen!

Vraag nu een offerte aan.

24/7 bereikbaar in geval van nood!

Maak direct een afspraak voor het plaatsen van uw dakisolatie

Dakisolatie als oplossing

Dakisolatie, een term die elke huiseigenaar tegenwoordig op zijn lijst heeft staan als het om het verduurzamen gaat van zijn woning. Een geïsoleerd dak voorkomt een enorme verspilling van energie. Sterker nog, het biedt u de grootste energiebesparing in uw woning op. Bij het grootste gedeelte van de Nederlandse woningvoorraad is de dakisolatie niet optimaal. Juist voor die huiseigenaren zijn wij er. Dak en Schoorsteen groep isoleert honderden woningen per jaar. De afgelopen jaren zijn wij sterk gegroeid en is het isoleren van daken een specialisme geworden.

 

Welke soorten dakisolatie bieden wij aan?

Dak en Schoorsteen Groep werkt met SF40BB SuperFOIL isolatiefolie: de dikste, ademende, damp-open folie die anno nu op de markt bestaat. Behalve bij dakisolatie wordt deze folie ook toegepast bij muur-, vloer- en betonvloerisolatie, maar ook bij de isolatie van rieten daken, houtskeletbouw en monumenten. Het hoogwaardige isolatiemateriaal bestaat uit maar liefst 19 lagen, heeft een dikte van 75 millimeter en bestaat voor veertig procent uit gerecycled materiaal. Zo kiest u niet alleen voor hoge kwaliteit, maar ook voor een positieve bijdrage aan het milieu.

 

De voordelen van SF40BB SuperFOIL

SF40BB is een zeer goede aanvulling op reeds bestaande isolatie, maar kan ook zelfstandig worden toegepast. De dampdoorlatende multifolie voldoet aan de eisen voor renovaties en subsidies. Er geldt een garantie van tien jaar, alhoewel de verwachte levensduur van de folie de dertig jaar overschrijdt. De producten zijn ongevoelig voor vocht, schimmels en ongedierte. Bovendien heeft deze isolatiefolie een rc-waarde van ruim 3,9. Deze waarde staat voor Resistance Construction en verwijst naar de warmteweerstand, oftewel het isolerend vermogen van de dakisolatie. Bij bestaande bouw en renovatie is een rc-waarde van 2,0 vereist. Daar voldoet de SF40BB SuperFOIL dus ruimschoots aan. 

Dakisolatie laten plaatsen

100% gratis en geheel vrijblijvend

Onze ervaren dakdekkers staan direct voor u klaar

Vrijblijvend offertes ontvangen dan dakdekkers in uw regio? Neem direct contact met ons op!

Wat is damp-open folie?

Zoals genoemd betreft SF40BB SuperFOIL een damp-open folie. Deze soort folie wordt altijd aan de koude kant oftewel de buitenkant van een constructie geplaatst. Dit gaat dus vaak om de kant tussen de dakbedekking en het bestaande isolatiemateriaal. De damp-open isolatie zorgt ervoor dat de gehele constructie warmer wordt, waardoor vocht zal verdampen. Zeker indien er mogelijk sprake is van vocht in een constructie, is het damp-open isoleren van groot belang. De folie zorgt ervoor dat het vocht vanuit de constructie naar buiten kan, maar dat vocht van buiten niet binnen kan komen.

 

Het verschil tussen binnen- en buitenisolatie

SuperFOIL heeft een ruim assortiment van folies die geschikt zijn voor plaatsing aan de binnen- of buitenzijde van een dakconstructie. SF40BB folie wordt aan de buitenzijde van een dakconstructie toegepast. Bij een hellend dak is het isoleren aan de buitenkant wellicht niet de eenvoudigste oplossing, maar wel de meest efficiënte. Wanneer u uw dak aan de buitenzijde isoleert, krijgt u niet te maken met  ruimteverlies en bestaat er ook geen risico op koudebruggen. Tevens is het dakgebinte extra beschermd tegen temperatuurschommelingen. Om de buitenisolatie aan te brengen, verwijderen we de dakbedekking. Dit is bij isolatie aan de warme kant niet nodig.

 

Buitenisolatie van een plat dak

Is uw woning van een plat dak voorzien? Dan heeft u geen keuze: isolatie wordt altijd aan de buitenzijde aangebracht. Er komt een extra isolatielaag op de bestaande dakopbouw. Daar bovenop komt de afdekking te liggen. De isolatie wordt bij een plat dak aan de buitenzijde van de dakconstructie aangebracht, zodat de constructiematerialen zich in de isolatieschil bevinden.

100% gratis en geheel vrijblijvend

Bespaar tot wel 40% op dakonderhoud!

100% gratis en geheel vrijblijvend

De dikte van dakisolatie

SuperFOIL isolatiefolie is dun, licht een duurzaam. De folie staat voor een hoge kwaliteit en is dankzij zijn CO2 besparende karakter ook duurzaam te noemen. Zoals al eerder genoemd, heeft SF40BB SuperFOIL isolatiefolie een dikte van slechts 75 millimeter. Dat terwijl andere soorten isolatie meer dikte nodig hebben om de gewenste rc-waarde te bereiken. Zo hebben EPS platen voor een plat dak gemiddeld bijvoorbeeld een dikte van 120 millimeter nodig om te kunnen isoleren en heeft u op een hellend dak een laag PIR van 90 tot 110 millimeter dikte nodig. Met glaswol heeft u zelfs nog meer nodig. Bovendien hebben deze materialen veel minder dampremmende eigenschappen.

Klik hier voor de folder van SuperFOIL en bepaal uw dikte.

 

Wat betaalt u voor dakisolatie?

De kosten van dakisolatie variëren en zijn -behalve van de oppervlakte- grotendeels afhankelijk van het type isolatie waarvoor u kiest. De folie heeft een beter rendement per millimeter dan glaswol en zelfs PIR. De eenmalige investering die u in uw dakisolatie doet, verdient u vanaf de eerste dag al terug door lagere energierekeningen. Bent u benieuwd of damp-open folie ook voor u de beste keuze is en wat dit zal kosten? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag over het materiaal dat het beste bij uw wensen en eisen past.

 

Indien gewenst kunt u een vrijblijvende afspraak met een van onze collega’s maken, die bij u op locatie de situatie in kaart brengt. Onze professional kan u daarna voorzien van een gedetailleerd advies en accurate prijsopgave.

Laat uw dak gratis inspecteren door een ervaren dakdekker

100% gratis en geheel vrijblijvend

Altijd een dakdekker
bij u in de regio

Neem direct contact op met uw
dichtstbijzijnde vestiging

☎ Amsterdam: 020 21 01 642
☎ Amersfoort: 033 23 40 743
☎ Hilversum: 035 23 40 725
☎ Tilburg: 013 23 40 676
☎ Arnhem: 026 23 40 722
☎ Breda: 076 20 45 754
☎ Rotterdam: 010 26 13 889
☎ Eindhoven: 040 24 05 514
☎ Nijmegen: 024 23 40 828
☎ Utrecht: 030 20 72 185

Lekkage melden?

Heeft u een daklekkage? Wacht dan niet te lang en voorkom onnodige gevolgschade.

Gratis dakinspectie

Benieuwd naar de staat van uw dak? Laat uw dak helemaal gratis inspecteren door een ervaren dakspecialist.

UW ZORG IS BIJ ONS IN GOEDE HANDEN

Afspraken waar u ons aan mag houden

 • Deskundig en gratis advies
 • Tot 15 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • Uitstekende beoordelingen van onze klanten
 • Professioneel netwerk aan vakmannen
 • Al onze vakmannen zijn gecertificeerd

Wat zeggen onze klanten over onze service

Wij gaan voor 100% klantentevredenheid.

Google Reviews

Onze Zekerheden

ONS TEAM STAAT ER WANNEER U ONS NODIG HEEFT!

Icon
7DAGEN PER WEEK
Icon
24UUR PER DAG
Icon
500TEVREDEN KLANTEN
Icon
15JAAR GARANTIE

HELLEND DAK LEKKAGE

Last van een daklekkage op uw pannendak? Neem dan direct contact met ons op voor een snelle oplossing.

PLAT DAK LEKKAGE

Onze ervaren dakdekkers zijn specialist in het verhelpen van daklekkages op het platte dak. Vraag direct een offerte aan.

SCHOORSTEEN LEKKAGE

Een lekkage aan uw schoorsteen kan voor een hoop onkosten zorgen en bovendien voor gevaarlijke situaties zorgen.

dakkapellekkage

DAKKAPEL LEKKAGE

Een dakkapel is een ware toevoeging aan uw woning. Een naadloze afdichting is dus van groot belang. Voorkom onkosten bij lekkage.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

 • Beste kwaliteit materialen
 • Gratis adviesgesprek
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Landelijke dekking
 • Ervaren personeel
 • 25 jaar ervaring
 • No-nonsensmentaliteit
 • Vrijblijvende offerte
 • Afspraak is afspraak
 • 24/7 lekkageservice
 • VCA gecertificeerd
 • Vrijblijvende dakinspectie

Een offerte in 4 simpele stappen

Ontvang direct de kosten van uw dakrenovatie door ons 4-stappenplan te doorlopen. Ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 1 – Aanvraagformulier

Geef uw gegevens door via onze contactpagina. Het startpunt voor een offerte opmaat.

Stap 2 – Inplannen afspraak

Wij nemen contact met uw op om een afspraak in te plannen op een moment dat u goed uitkomt.

Stap 3 – Persoonlijk adviesgesprek

Een adviseur komt langs om uw wensen te inventariseren en advies te geven over de mogelijkheden om uw dak weer 100% in orde te maken. Hij neemt meerdere voorbeeld samples mee en geeft u een goed beeld welke verschillende materiaalopties er mogelijk zijn en waar deze voor dienen.

Stap 4 – Vrijblijvende offerte op maat

Uw gegevens voeren wij in in ons calculatiesysteem en we berekenen de kosten op basis van actuele marktconforme prijzen. Hierna krijgt u – geheel kosteloos en vrijblijvend – een offerte op maat toegestuurd.