Herstel van dakraam lekkage

Dakraam lekkage? Vraag nu een offerte aan.

24/7 bereikbaar in geval van nood!

Maak direct een afspraak voor het verhelpen van uw dakraam lekkage

Herstel van dakraam lekkage

Met een dakraam haalt u een aanzienlijke hoeveelheid extra daglicht naar binnen. Echter is een dakraam een stuk kwetsbaarder dan een gewoon raam. Om die reden komt een dakraam lekkage dan ook regelmatig voor. Is het nat rondom uw raam, komt er via de kozijnen regenwater naar binnen of trekt er vocht vanuit het kozijn in de muur? Dan is er zeer waarschijnlijk sprake van een dakraam lekkage. Een vervelende situatie die tot flinke schade in uw woning kan leiden. Wij staan voor u klaar en bieden bij grote lekkages een spoedservice aan. 

Wat te doen bij dakraam lekkage?

Wanneer u het vermoeden heeft dat er sprake is van dakraam lekkage, zijn er een aantal dingen die u direct dient te doen. Zo maakt u ten eerste foto’s van het lekkende dakraam en de waterschade. Die laatste probeert u indien mogelijk te beperken. U meldt de dakraam lekkage en de schade bij uw verzekeraar en neemt vervolgens contact op met onze professionals, die op korte termijn bij u aanwezig zijn om het probleem op te lossen. Verzekeraars keren over het algemeen niet uit bij vermijdbare schade zoals schade die is ontstaan door achterstallig onderhoud.

Mogelijke oorzaken van dakraam lekkage

Diverse oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan dakraam lekkage. Ouderdom behoort tot de factoren die het vaakst voorkomen. Weersomstandigheden hebben dag in, dag uit hun invloed op onder andere de rubbers, wat uiteindelijk tot lekkages kan leiden. Een lekkageprobleem kan ook te wijten zijn aan slechte montage. Daarnaast zijn zaken als een lekkende schoorsteenaansluiting, gebroken dakpannen en niet of onvoldoende gereinigde gootstukken mogelijke oorzaken. Tot slot vormt een afstand van zes centimeter of meer tussen de dakpannen en uw dakraam een risico.

100% gratis en geheel vrijblijvend

Onze ervaren dakdekkers staan direct voor u klaar

Vrijblijvend offertes ontvangen dan dakdekkers in uw regio? Neem direct contact met ons op!

Opsporing van de plek van lekkage

Een lekkage kan op verschillende plekken ontstaan: het raamkozijn, de rubbers en afdichtstrips van het dakraam, maar ook rond de dakpannen of in het gootstuk. Het probleem kan zich eveneens rond de dakpannen of bij de loodslabben voordoen. Ook de ruit zelf kan lekken, alhoewel dat niet vaak voorkomt. Omdat water de weg van de minste weerstand zoekt, bevindt het lek zich niet per se daar waar het water zichtbaar is. Om een dakraam lekkage juist uit te voeren, is het van belang om te weten waar het lek zich bevindt. Wij beheersen verschillende technieken om lekdetectie uit te voeren, zodat breek- en sloopwerk niet nodig is. 

Lekdetectie technieken om de bron van dakraam lekkage op te sporen

Er kunnen door ons verschillende methodes worden ingezet om de exacte bron van lekkage te detecteren. Zo is het ten eerste mogelijk om een endoscopie uit te voeren. Een camera op een dunne slang bereikt zelfs de meest lastige plekken. Een andere beproefde techniek is de kleurstofmethode. Door water dat kleurstof bevat over het dakraam te sproeien, wordt het meteen duidelijk waar het water precies naar binnen sijpelt. Daarnaast kunnen ook de rookproef of de thermografische camera worden ingezet.

Reparatie of vervanging?

Is een dakraam lekkage vastgesteld, dan kan dit op twee manieren worden hersteld: middels reparatie of vervanging. Wanneer bijvoorbeeld versleten rubbers de oorzaak zijn, is reparatie afdoende. Problemen kunnen vaak door kleine ingrepen worden aangepakt. Behalve het vervangen van versleten rubber kan bijvoorbeeld ook een renovatie aan het lood of het aanbrengen van nieuwe dakmortel de oplossing zijn. Het dakraam hoeft dus lang niet altijd vervangen te worden. Moeten we echter tot de conclusie komen dat het dakraam zijn levensduur heeft bereikt, dan is toekomstige dakraam lekkage het beste te voorkomen door vervanging van het dakraam.

Dakraam lekkage verhelpen door Dak en Schoorsteen Groep

100% gratis en geheel vrijblijvend

Bespaar tot wel 40% op dakonderhoud!

100% gratis en geheel vrijblijvend

Ervaring en de juiste gereedschappen

Uiteraard maken onze vakmensen gebruik van de beste materialen en gereedschappen voor het herstellen van uw dakraam lekkage. Stuk voor stuk kunnen zij bogen op ruime ervaring, des te meer aangezien het plaatsen van een dakkapel al jaren populair is. Een dakraam wordt vaak jaren na de bouw van een dakkapel geplaatst. Daar waar het raam op de dakkapel aansluit, kunnen al gauw lekkages ontstaan. Deze kunnen schadelijk zijn voor de dakconstructie, maar ook voor uw interieur. Is de ruit van het dakraam kapot of bestaat er condens tussen de dubbele beglazing? Ook het glaselement kan door ons worden vervangen.

Lekkages voorkomen door regelmatig onderhoud

Met regelmatig onderhoud kunt u dakraam lekkage en reparatiewerkzaamheden voorkomen. Zo is het van belang om het dakraam goed schoon te houden, om te voorkomen dat vuil en vocht het hout beschadigen. Het schoonmaken van het gootstuk mag daarbij niet worden vergeten. Vuil zoals takjes en bladeren vormen vaak de oorzaak van een lekkage. Het jaarlijks insmeren van de scharnierpunten zorgt ervoor dat het dakraam soepel blijft bewegen. Zorgt u ook voor goede ventilatie door het ventilatierooster van het dakraam zo vaak mogelijk open te zetten en, wanneer het weer dit toestaat, ook het raam zelf te openen.

Wat zijn de kosten van het herstel van een dakraam lekkage?

Wat het herstellen van een dakraam lekkage precies kost, is vooraf niet specifiek te zeggen. Dit is namelijk afhankelijk van de aard en de locatie van het lek, maar ook de rest van de situatie. Om die reden komt onze specialist altijd eerst bij u kijken. Hij of zij kan de situatie zo goed in kaart brengen en de prijs bepalen op basis van zaken als de omvang van de schade, de bereikbaarheid van het lek, de benodigde materialen en eventuele andere zaken die hersteld dienen te worden.

Vrijblijvende offerte

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen betekenen wanneer er sprake is van een dakraam lekkage? Dan kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen door het aanvraagformulier op onze website in te vullen. Een van onze medewerkers zal zo spoedig mogelijk contact opnemen om een afspraak met u te plannen. Na een grondige inventarisering en een berekening van alle kosten, ontvangt u uw offerte op maat. Eventuele vragen beantwoorden we graag voor u, zodat alles helder is voordat wij eventueel aan de herstel- of vervangwerkzaamheden beginnen.

Laat uw dak gratis inspecteren door een ervaren dakdekker

100% gratis en geheel vrijblijvend

Altijd een dakdekker
bij u in de regio

Neem direct contact op met uw
dichtstbijzijnde vestiging

☎ Amsterdam: 020 21 01 642
☎ Amersfoort: 033 23 40 743
☎ Hilversum: 035 23 40 725
☎ Tilburg: 013 23 40 676
☎ Arnhem: 026 23 40 722
☎ Breda: 076 20 45 754
☎ Rotterdam: 010 26 13 889
☎ Eindhoven: 040 24 05 514
☎ Nijmegen: 024 23 40 828
☎ Utrecht: 030 20 72 185

Lekkage melden?

Heeft u een daklekkage? Wacht dan niet te lang en voorkom onnodige gevolgschade.

Gratis dakinspectie

Benieuwd naar de staat van uw dak? Laat uw dak helemaal gratis inspecteren door een ervaren dakspecialist.

UW ZORG IS BIJ ONS IN GOEDE HANDEN

Afspraken waar u ons aan mag houden

 • Deskundig en gratis advies
 • Tot 15 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • Uitstekende beoordelingen van onze klanten
 • Professioneel netwerk aan vakmannen
 • Al onze vakmannen zijn gecertificeerd

Wat zeggen onze klanten over onze service

Wij gaan voor 100% klantentevredenheid.

Google Reviews

Onze Zekerheden

ONS TEAM STAAT ER WANNEER U ONS NODIG HEEFT!

Icon
7DAGEN PER WEEK
Icon
24UUR PER DAG
Icon
500TEVREDEN KLANTEN
Icon
15JAAR GARANTIE

HELLEND DAK LEKKAGE

Last van een daklekkage op uw pannendak? Neem dan direct contact met ons op voor een snelle oplossing.

PLAT DAK LEKKAGE

Onze ervaren dakdekkers zijn specialist in het verhelpen van daklekkages op het platte dak. Vraag direct een offerte aan.

SCHOORSTEEN LEKKAGE

Een lekkage aan uw schoorsteen kan voor een hoop onkosten zorgen en bovendien voor gevaarlijke situaties zorgen.

dakkapellekkage

DAKKAPEL LEKKAGE

Een dakkapel is een ware toevoeging aan uw woning. Een naadloze afdichting is dus van groot belang. Voorkom onkosten bij lekkage.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

 • Beste kwaliteit materialen
 • Gratis adviesgesprek
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Landelijke dekking
 • Ervaren personeel
 • 25 jaar ervaring
 • No-nonsensmentaliteit
 • Vrijblijvende offerte
 • Afspraak is afspraak
 • 24/7 lekkageservice
 • VCA gecertificeerd
 • Vrijblijvende dakinspectie

Een offerte in 4 simpele stappen

Ontvang direct de kosten van uw dakrenovatie door ons 4-stappenplan te doorlopen. Ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 1 – Aanvraagformulier

Geef uw gegevens door via onze contactpagina. Het startpunt voor een offerte opmaat.

Stap 2 – Inplannen afspraak

Wij nemen contact met uw op om een afspraak in te plannen op een moment dat u goed uitkomt.

Stap 3 – Persoonlijk adviesgesprek

Een adviseur komt langs om uw wensen te inventariseren en advies te geven over de mogelijkheden om uw dak weer 100% in orde te maken. Hij neemt meerdere voorbeeld samples mee en geeft u een goed beeld welke verschillende materiaalopties er mogelijk zijn en waar deze voor dienen.

Stap 4 – Vrijblijvende offerte op maat

Uw gegevens voeren wij in in ons calculatiesysteem en we berekenen de kosten op basis van actuele marktconforme prijzen. Hierna krijgt u – geheel kosteloos en vrijblijvend – een offerte op maat toegestuurd.