Dakpannen coaten: voordelen, werkwijze, kosten en meer

Dakpannen coaten? Vraag nu een offerte aan.

24/7 bereikbaar in geval van nood!

Maak direct een afspraak voor het coaten van uw dakpannen

Dakpannen coaten: voordelen, werkwijze, kosten en meer

Gedurende de loop van zijn leven krijgt een pannendak heel wat te verduren. Het raakt vervuild en verliest zo steeds meer van zijn beschermende eigenschappen. Dakpannen coaten kan dan een goede oplossing zijn. Niet alleen krijgt uw dak weer een frisse uitstraling, ook is het coaten van dakpannen nog eens stukken goedkoper dan het vervangen ervan. Betonnen en gebakken dakpannen zijn geschikt voor coating, voor geglazuurde dakpannen geldt dat niet. De voorwaarde voor het aanbrengen van coating is dat de dakpannen technisch in goede staat verkeren.

De voordelen van het coaten van uw dakpannen

Het dak van uw woning krijgt met veel verschillende weersinvloeden te maken. Na verloop van tijd kunnen mossen en algen op het dak gaan groeien. Niet alleen geeft dit uw woning een onverzorgde uitstraling; ook kan er zo minder vocht en lucht worden doorgelaten. Door uw dakpannen te coaten, zullen deze beter bestand raken tegen mossen en algen. Niet alleen worden ze minder snel vuil, ook beschadigen ze aanzienlijk minder snel. De dakpannen zullen weer beter bestand zijn tegen water en viezigheid.

Nieuwe dakpannen versus dakpannen coaten

Het coaten van dakpannen wint binnen ons land snel aan populariteit. Niet zo verwonderlijk, want niemand wil een dief van zijn eigen portemonnee zijn. Het vervangen van uw dakpannen valt doorgaans duurder uit. Bovendien moeten in dat geval ook de nokvorsten opnieuw worden vastgezet. Dakcoating zorgt ervoor dat uw oude dakpannen weer jarenlang beschermd zijn tegen weersinvloeden en micro-organismen. Na de behandeling kan uw dak weer tien tot vijftien jaar mee.

100% gratis en geheel vrijblijvend

Onze ervaren dakdekkers staan direct voor u klaar

Vrijblijvend offertes ontvangen dan dakdekkers in uw regio? Neem direct contact met ons op!

Onze werkwijze

Voordat we uw dakpannen coaten, zullen wij deze eerst grondig reinigen. Pas wanneer de dakpannen goed schoon zijn, zal de coating zich goed aan het oppervlak kunnen hechten. Tijdens de reiniging kunnen onze professionals direct op eventuele beschadigingen controleren. Beschadigde dakpannen kunnen we bijvoorbeeld direct voor u vervangen. De vloeibare dakcoating brengen we met een roller, kwast of verfspuit aan. We brengen altijd twee lagen aan, zodat de coating u van een optimale bescherming zal verzekeren. U kunt voor een coating in de originele kleur van uw dakpannen kiezen, maar ook een geheel andere kleur laten aanbrengen.

Mogelijkheden

Behalve de kleur van de coating zijn er nog veel meer opties mogelijk wanneer u ons inschakelt voor het coaten van uw dakpannen. Zo zijn er namelijk verschillende soorten coatings verkrijgbaar. Heeft u een poreus dak, dan passen wij een coating toe die tot diep in de ondergrond van het oppervlak doordringt. Zo kan uw dak toch optimaal tegen regen en andere neerslag worden beschermd. En wist u dat er ook zonwerende coatings bestaan? Dergelijke coatings zijn reflecterend, zodat de zon wordt weerkaatst en het in de zomermaanden een stuk minder warm zal zijn in huis.

Transparante coating of kleurcoating

Het coaten van dakpannen is geschikt voor alle zadeldaken en andere gebogen type daken die van dakpannen zijn voorzien. Doorgaans wil men het oorspronkelijke uiterlijk ervan behouden en verfraaien, waardoor een zwarte of witte dekkende coating, zoals gebruikt bij platte daken, geen verstandige optie is. Wij kunnen uw dakpannen coaten met een transparante coating of een coating in de kleur van uw dakpannen. Zoals al even genoemd is het proces van coaten niet geschikt voor geglazuurde dakpannen, maar ook niet voor dakpannen met een edel-engobe. Bij deze varianten ontstaat namelijk onvoldoende hechting.

Coaten versus impregneren

Betonnen, maar ook keramische dakpannen kunnen echter ook geïmpregneerd worden. Dit betekent dat de dakpannen waterafstotend worden en langer schoon blijven. Er wordt dan een kleurloos materiaal op de dakbedekking aangebracht dat ervoor zorgt dat regendruppels soepel van de dakpannen aflopen. Is de kleur van de dakpannen nog naar wens, dan is impregneren vaak voldoende. Na ongeveer tien jaar is het verstandig om dit te herhalen. Is het uiterlijk van uw dakpannen niet meer wat het hoort te zijn? Dan kunt u uw dakpannen beter laten coaten.

Dakpannen coaten door Dak en Schoorsteen Groep

100% gratis en geheel vrijblijvend

Bespaar tot wel 40% op dakonderhoud!

100% gratis en geheel vrijblijvend

Welke kosten zijn er aan dakpannen coaten verbonden?

Wat de precieze kosten voor het coaten van uw dakpannen betreffen, is situatieafhankelijk. Uiteraard speelt daarbij het totaaloppervlak van uw pannendak een rol van belang, maar ook het type coating heeft zijn invloed op de prijs. Doorgaans dient u op €10,- tot €20,- per vierkante meter te rekenen. Geeft u de noodzakelijke reiniging die daaraan voorafgaat ook uit handen? Dan telt u daar nog eens €5,- tot €20,- bij op.

Situaties waarin het aanbrengen van coating juist niet aan te bevelen is

In sommige gevallen is het juist beter om ervoor te kiezen uw dakpannen niet te coaten. Bijvoorbeeld wanneer uw dakpannen eigenlijk aan vervanging toe zijn. Grote beschadigingen kunnen door het coaten van dakpannen namelijk niet worden verholpen. Ook wanneer blijkt dat uw dakpannen dusdanig poreus zijn, dat deze niet bestand zijn tegen het grondige reinigen, kunt u beter niet voor coating kiezen. Uiteraard adviseren onze experts u hier eerlijk over.

Vrijblijvende offerte

Onze professionals werken enkel met A-kwaliteit materialen en gereedschappen. Bij ons rekent u dus altijd op het maximale resultaat bij het coaten van uw dakpannen. Bent u benieuwd naar de kosten? Vult u dan het aanvraagformulier op onze website in. Na ontvangst hiervan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om een afspraak te plannen. Na een grondige inventarisatie door een van onze adviseurs ontvangt u een offerte op maat. Uiteraard is deze geheel vrijblijvend.

Laat uw dak gratis inspecteren door een ervaren dakdekker

100% gratis en geheel vrijblijvend

Altijd een dakdekker
bij u in de regio

Neem direct contact op met uw
dichtstbijzijnde vestiging

☎ Amsterdam: 020 21 01 642
☎ Amersfoort: 033 23 40 743
☎ Hilversum: 035 23 40 725
☎ Tilburg: 013 23 40 676
☎ Arnhem: 026 23 40 722
☎ Breda: 076 20 45 754
☎ Rotterdam: 010 26 13 889
☎ Eindhoven: 040 24 05 514
☎ Nijmegen: 024 23 40 828
☎ Utrecht: 030 20 72 185

Lekkage melden?

Heeft u een daklekkage? Wacht dan niet te lang en voorkom onnodige gevolgschade.

Gratis dakinspectie

Benieuwd naar de staat van uw dak? Laat uw dak helemaal gratis inspecteren door een ervaren dakspecialist.

UW ZORG IS BIJ ONS IN GOEDE HANDEN

Afspraken waar u ons aan mag houden

 • Deskundig en gratis advies
 • Tot 15 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • Uitstekende beoordelingen van onze klanten
 • Professioneel netwerk aan vakmannen
 • Al onze vakmannen zijn gecertificeerd

Wat zeggen onze klanten over onze service

Wij gaan voor 100% klantentevredenheid.

Google Reviews

Onze Zekerheden

ONS TEAM STAAT ER WANNEER U ONS NODIG HEEFT!

Icon
7DAGEN PER WEEK
Icon
24UUR PER DAG
Icon
500TEVREDEN KLANTEN
Icon
15JAAR GARANTIE

HELLEND DAK LEKKAGE

Last van een daklekkage op uw pannendak? Neem dan direct contact met ons op voor een snelle oplossing.

PLAT DAK LEKKAGE

Onze ervaren dakdekkers zijn specialist in het verhelpen van daklekkages op het platte dak. Vraag direct een offerte aan.

SCHOORSTEEN LEKKAGE

Een lekkage aan uw schoorsteen kan voor een hoop onkosten zorgen en bovendien voor gevaarlijke situaties zorgen.

dakkapellekkage

DAKKAPEL LEKKAGE

Een dakkapel is een ware toevoeging aan uw woning. Een naadloze afdichting is dus van groot belang. Voorkom onkosten bij lekkage.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

 • Beste kwaliteit materialen
 • Gratis adviesgesprek
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Landelijke dekking
 • Ervaren personeel
 • 25 jaar ervaring
 • No-nonsensmentaliteit
 • Vrijblijvende offerte
 • Afspraak is afspraak
 • 24/7 lekkageservice
 • VCA gecertificeerd
 • Vrijblijvende dakinspectie

Een offerte in 4 simpele stappen

Ontvang direct de kosten van uw dakrenovatie door ons 4-stappenplan te doorlopen. Ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 1 – Aanvraagformulier

Geef uw gegevens door via onze contactpagina. Het startpunt voor een offerte opmaat.

Stap 2 – Inplannen afspraak

Wij nemen contact met uw op om een afspraak in te plannen op een moment dat u goed uitkomt.

Stap 3 – Persoonlijk adviesgesprek

Een adviseur komt langs om uw wensen te inventariseren en advies te geven over de mogelijkheden om uw dak weer 100% in orde te maken. Hij neemt meerdere voorbeeld samples mee en geeft u een goed beeld welke verschillende materiaalopties er mogelijk zijn en waar deze voor dienen.

Stap 4 – Vrijblijvende offerte op maat

Uw gegevens voeren wij in in ons calculatiesysteem en we berekenen de kosten op basis van actuele marktconforme prijzen. Hierna krijgt u – geheel kosteloos en vrijblijvend – een offerte op maat toegestuurd.