Draagbalken dak vervangen

Draagbalken dak vervangen? Vraag nu een offerte aan.

24/7 bereikbaar in geval van nood!

Maak direct een afspraak voor het vervangen van uw draagbalken

De draagbalken van uw dak vervangen

De draagbalken vormen een belangrijk onderdeel van de dakconstructie. De naam van deze balken geven u al inzicht in wat hun exacte functie is: het dragen van de belasting boven de balken. Des te dikker de balk, des te meer gewicht hij aankan. Ook vormvastheid is een essentiële eigenschap. Zo kan hij de belasting opvangen en naar het uiteinde van de balk overbrengen. Draagbalken voorkomen problemen als scheuren in de muren, maar zelfs het bezwijken van het dak. Ze worden meestal van hout gemaakt en vormen een onderdeel van zowel platte als hellende daken.

De draagbalk als onderdeel van de dakconstructie

Een dakconstructie inclusief draagbalken moet in staat zijn om het gewicht van het onderdak en de dakbedekking te dragen. Ook hevige weersomstandigheden, zoals sterke wind, regen en sneeuw, mogen voor de dakconstructie geen probleem opleveren. Daarnaast heeft een dakconstructie ook nog eens de functie om het wooncomfort van de bewoners te verhogen. Hij heeft namelijk isolerende waarde. Vocht van buitenaf wordt tegengehouden, terwijl vochtige lucht van binnen wel naar buiten kan ontsnappen. In het geval van een houten balkenconstructie heeft een dakconstructie tot slot ook nog een sierwaarde.

Problemen bij oudere dakconstructies

Moeten de draagbalken van uw dak worden vervangen? Dit is meestal het geval bij oudere woningen. Des te ouder een woning is, des te belangrijker is het om de staat van zijn dakconstructie te monitoren. Naast de draagbalken bedoelen we daar onder andere ook de platen en het beton mee. In de loop der jaren kan uw dakconstructie verouderd of beschadigd raken. Problemen als vocht of houtworm kunnen zich dan voordoen. In veel gevallen is het voldoende om de draagbalken van het dak te vervangen en hoeft niet de hele constructie onder handen te worden genomen.

100% gratis en geheel vrijblijvend

Onze ervaren dakdekkers staan direct voor u klaar

Vrijblijvend offertes ontvangen dan dakdekkers in uw regio? Neem direct contact met ons op!

Beoordeling van de staat van uw dakconstructie

Heeft u het vermoeden dat de draagbalken van uw dak moeten worden vervangen? Neemt u dan contact op met Dak en Schoorsteen Groep. Een van onze professionals zal binnen afzienbare tijd bij u langskomen om uw dakconstructie te bekijken en in kaart te brengen wat er precies nodig is. Vaak is daar niet eens breekwerk voor nodig. Zo kunnen we met een videoscoop eenvoudig onder uw dakconstructie kijken. Op deze manier kan de staat van het hout goed worden beoordeeld. Vocht is een regelmatig voorkomend probleem, maar ook houtworm komen onze experts vaak tegen. Wij bekijken ook de staat van uw dakbedekking.

De draagbalken van uw dak vervangen of repareren?

Zoals al eerder genoemd, is het niet altijd nodig om de draagbalken van uw dak te vervangen. Een reparatie (versterking) is vaak voldoende. Het vervangen van de draagbalken van een dak gebeurt doorgaans pas wanneer blijkt dat deze meer dan de helft van hun sterkte hebben verloren. Balken die in mindere mate zijn aangetast, kunnen we met een extra balk versterken. Dit noemen we ook wel dubbelen.

Lokale schade

Veel woningbezitters vragen zich af hoe het toch kan dat schade aan een dakconstructie zo lokaal kan optreden. Het antwoord daarop is echter eenvoudig. Een schade aan de buitenzijde van uw dak, bijvoorbeeld het verschuiven van een dakpan of beschadiging daarvan, bepaalt namelijk exact waar zich het probleem met de dakconstructie zal voordoen. Wanneer u er snel bij bent, krijgt deze weinig kans om zich te verspreiden. In het geval van houtworm geldt dat enkel de draagbalken worden aangetast die veel koolhydraten bevatten. Niet elk stuk hout bevat er daar evenveel van.

Draagbalken dak vervangen door Dak en Schoorsteen Groep

100% gratis en geheel vrijblijvend

Bespaar tot wel 40% op dakonderhoud!

100% gratis en geheel vrijblijvend

De draagbalken van uw dak verwijderen: kosten

Blijkt uit de inspectie van onze professional dat uw dak niet meer sterk genoeg is? Dan volstaat het vervangen van de draagbalken van uw dak niet, maar dient de hele dakconstructie te worden vervangen. Het is van tevoren moeilijk om te zeggen hoeveel deze werkzaamheden kosten. Verschillende factoren spelen hierbij namelijk een rol: de staat van het dak, het type dakbedekking én of u een plat of hellend dak heeft. Hoeven de draagbalken van uw dak niet te worden vervangen, maar slechts verstevigd, dan liggen de prijzen vrij laag.

Tijdelijke oplossingen

Komt het vervangen van de draagbalken van uw dak financieel even niet uit? Dan kunt u onze experts vragen of het dak weer stevig genoeg en dus betrouwbaar zal zijn door slechts enkele balken te vervangen of voor versteviging te kiezen. In veel gevallen lijkt dit een aantrekkelijke optie, maar bent u op de langere termijn uiteindelijk duurder uit, omdat dit vaak slechts uitstel van een aantal jaar betekent. Zijn de balken aangetast door vocht of houtworm, dan kan het vervangen van de draagbalken van uw dak niet worden uitgesteld. U zou hiermee namelijk grote risico’s lopen.

Het belang van een jaarlijkse dakinspectie

Lekkages worden vrijwel nooit direct opgemerkt en wanneer deze zichtbaar worden, is de eigenlijke schade al vele malen groter. In het ernstigste geval zijn ook de draagbalken aangetast en moeten deze draagbalken van uw dak worden vervangen. Iets wat we de laatste jaren steeds vaker tegenkomen. Om die reden is een jaarlijkse dakinspectie iets wat eigenlijk elke woningbezitter zou moeten laten uitvoeren. De preventieve werking ervan voorkomt veel schade en onnodige kosten.

Vrijblijvende offerte

Twijfelt u aan de staat van uw dakconstructie en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vult u dan ons aanvraagformulier in. Een van onze medewerkers zal zo spoedig mogelijk contact opnemen om een afspraak bij u thuis in te plannen. Na een zorgvuldige inspectie kan onze adviseur u vertellen of u de draagbalken van uw dak moet laten vervangen, of dat een minder ingrijpende oplossing tot de mogelijkheden behoort. U ontvangt van ons een uitgebreide rapportage van onze bevindingen en een inzichtelijke offerte. Uiteraard is deze geheel vrijblijvend.

Laat uw dak gratis inspecteren door een ervaren dakdekker

100% gratis en geheel vrijblijvend

Altijd een dakdekker
bij u in de regio

Neem direct contact op met uw
dichtstbijzijnde vestiging

☎ Amsterdam: 020 21 01 642
☎ Amersfoort: 033 23 40 743
☎ Hilversum: 035 23 40 725
☎ Tilburg: 013 23 40 676
☎ Arnhem: 026 23 40 722
☎ Breda: 076 20 45 754
☎ Rotterdam: 010 26 13 889
☎ Eindhoven: 040 24 05 514
☎ Nijmegen: 024 23 40 828
☎ Utrecht: 030 20 72 185

Lekkage melden?

Heeft u een daklekkage? Wacht dan niet te lang en voorkom onnodige gevolgschade.

Gratis dakinspectie

Benieuwd naar de staat van uw dak? Laat uw dak helemaal gratis inspecteren door een ervaren dakspecialist.

UW ZORG IS BIJ ONS IN GOEDE HANDEN

Afspraken waar u ons aan mag houden

 • Deskundig en gratis advies
 • Tot 15 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • Uitstekende beoordelingen van onze klanten
 • Professioneel netwerk aan vakmannen
 • Al onze vakmannen zijn gecertificeerd

Wat zeggen onze klanten over onze service

Wij gaan voor 100% klantentevredenheid.

Google Reviews

Onze Zekerheden

ONS TEAM STAAT ER WANNEER U ONS NODIG HEEFT!

Icon
7DAGEN PER WEEK
Icon
24UUR PER DAG
Icon
500TEVREDEN KLANTEN
Icon
15JAAR GARANTIE

HELLEND DAK LEKKAGE

Last van een daklekkage op uw pannendak? Neem dan direct contact met ons op voor een snelle oplossing.

PLAT DAK LEKKAGE

Onze ervaren dakdekkers zijn specialist in het verhelpen van daklekkages op het platte dak. Vraag direct een offerte aan.

SCHOORSTEEN LEKKAGE

Een lekkage aan uw schoorsteen kan voor een hoop onkosten zorgen en bovendien voor gevaarlijke situaties zorgen.

dakkapellekkage

DAKKAPEL LEKKAGE

Een dakkapel is een ware toevoeging aan uw woning. Een naadloze afdichting is dus van groot belang. Voorkom onkosten bij lekkage.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

 • Beste kwaliteit materialen
 • Gratis adviesgesprek
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Landelijke dekking
 • Ervaren personeel
 • 25 jaar ervaring
 • No-nonsensmentaliteit
 • Vrijblijvende offerte
 • Afspraak is afspraak
 • 24/7 lekkageservice
 • VCA gecertificeerd
 • Vrijblijvende dakinspectie

Een offerte in 4 simpele stappen

Ontvang direct de kosten van uw dakrenovatie door ons 4-stappenplan te doorlopen. Ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 1 – Aanvraagformulier

Geef uw gegevens door via onze contactpagina. Het startpunt voor een offerte opmaat.

Stap 2 – Inplannen afspraak

Wij nemen contact met uw op om een afspraak in te plannen op een moment dat u goed uitkomt.

Stap 3 – Persoonlijk adviesgesprek

Een adviseur komt langs om uw wensen te inventariseren en advies te geven over de mogelijkheden om uw dak weer 100% in orde te maken. Hij neemt meerdere voorbeeld samples mee en geeft u een goed beeld welke verschillende materiaalopties er mogelijk zijn en waar deze voor dienen.

Stap 4 – Vrijblijvende offerte op maat

Uw gegevens voeren wij in in ons calculatiesysteem en we berekenen de kosten op basis van actuele marktconforme prijzen. Hierna krijgt u – geheel kosteloos en vrijblijvend – een offerte op maat toegestuurd.