Lekkage schuin dak repareren?

Vraag nu een lekkagedetectie aan.

24/7 bereikbaar in geval van nood!

Maak direct een afspraak voor het verhelpen van een lekkage aan uw schuine dak

Lekkage aan een schuin dak repareren? Wij staan voor u klaar! Waterschade is ongelofelijk vervelend! Het is de nachtmerrie van elke huiseigenaar en geeft vaak een gevoel van machteloosheid. Zelf de oorzaak vinden, laat staan ook nog eens oplossen ligt niet voor de hand. Logischerwijs is een afwachtende houding niet aan te raden. Je wilt de lekkage op uw schuine dak zo snel mogelijk detecteren en verhelpen.

Daklekkage Roermond 

Het is dus tijd om een professional in te schakelen wanneer zodra er opmerkt dat er waterschade optreedt. De vaklui van Dak en Schoorsteen Groep repareren niet alleen uw schuine dak om de lekkage te fiksen zodat u snel weer zorgeloos kan vertrouwen op de waterdichtheid van uw dak, maar we voeren standaard ook een dakinspectie uit om verdere nare verrassingen in toekomst tijdig op te sporen. Hiermee verhelpen we niet alleen de problemen van nu, maar voorkomen we ook de problemen van morgen.

Dakgoot vervangen

We weten het een en ander van het snel en efficiënt repareren van daken. U kunt erop vertrouwen dat wij de klus de eerste keer goed klaren

Inmiddels hebben we bij Dak en Schoorsteen Groep ontelbare daken onder handen genomen. Onze specialisatie ligt bij het repareren van lekkages en schoorstenen verwijderen. Lekkage schuin dak repareren? In ons 15+ jarig bestaan hebben wij ontelbare keren het vertrouwen van onze klanten mogen uitbetalen in vakkundige oplossingen omtrent deze problemen. Wij helpen u graag met het snel en effectief verhelpen van de lekkage en voorkomen van verdere waterschade aan uw woning.

Stormschade dak laten repareren

Hoe ontstaat een lekkage aan een schuin dak?

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken voor een lekkend dak, waaronder:

 • Beschadigde of ontbrekende dakpannen
 • Gebarsten of beschadigd dakbedekkingsmateriaal
 • Verstopte dakgoten
 • Slecht gemonteerde dakgoten
 • Lekkende schoorsteen
 • Lekkage dakkapel
 • Lek bij dakraam

Wij zullen elk van de mogelijk oorzaken bespreken. Zo krijgt u een beter beeld van de diversiteit in mogelijke oorzaken van een lek in uw schuine dak.

100% gratis en geheel vrijblijvend

Onze ervaren dakdekkers staan direct voor u klaar

Vrijblijvende offerte ontvangen? Neem direct contact met ons op!

Hoe sporen wij een lekkage schuin dak op?

Wanneer er een medewerker van ons bij u op locatie komt zoeken we de oorzaak meteen waar het zich voordoet: we gaan het dak op. Bij aanvang gaat ons vakkundige team op het dak de verschillende aandachtspunten langs om met een visuele inspectie te kunnen bepalen waar het water zijn weg door het dak weet te vinden.

Wat doen we naast een visuele dak inspectie nog meer?

Wanneer onze medewerkers het lek niet kunnen zien bij de visuele inspectie, of het vermoeden hebben dat er meer speelt onder het oppervalk, gebruiken wij een aantal slimme trucs om met zekerheid te lekkage te detecteren. Wij zullen dan gebruik maken van zogenaamde ‘lekdetectiemethoden’. In dit proces zijn er drie hoofdtypen:

 1. Een rookproef waarbij rook naar buiten komt nadat deze onder de buitenmuur of het plafond van uw huis is gespoten;
 2. De inzet van een endoscoop die is bevestigd met lampjes waarmee we op plekken kunnen komen en kijken die we anders niet kunnen zien omdat ze onbereikbaar zijn voor het blote oog.

Lekkage pannendak opsporen

Er zijn een paar verschillende, veel voorkomende redenen waarom een dak kan lekken. Een van de meest voorkomende redenen is schade aan het dakbedekkingsmateriaal. Dit kan worden veroorzaakt door verwering (veroorzaakt door regen, sneeuw of wind), ouderdom of een slechte installatie.

Het is geen staatsgeheim dat de Nederlandse daken – in het specifiek de schuine daken – vooral worden bestaan uit een pannendak. Het opsporen van de lekkage zal zich daarmee als eerste op en rond de dakpannen concentreren.

Een beetje krom gezegd is het voordeel van een daklekkage van een pannendak dat het opsporen van de oorzaak in 80% van de gevallen hetzelfde is. De lekdetectie kan aanvankelijk middels een visuele analyse worden afgerond. Als ervaren dakdekker weten wij waarop we moeten letten.

Kunnen wij niet op het zicht bepalen waar de wortel van het probleem zich bevindt? Dan schakelen we eenvoudig om en nemen de som op de proef door verschillende methodes toe te passen om het lek boven water te krijgen. Hoe wij dit doen zullen later op deze pagina beschrijven. Als eerste zullen wij beschrijven wat de oorsprong in de meeste gevallen is bij een lekkage aan een schuin dak.

100% gratis en geheel vrijblijvend

Bespaar tot wel 40% op dakonderhoud!

100% gratis en geheel vrijblijvend

Oorzaken lekkage pannendak: de bekende boosdoeners op een rijtje

Sprake van een lekkage schuin dak; ofwel lekkage pannendak? De oorzaken van een lekkage bij een pannendak zijn meestal te wijten aan:

 • Losse of slecht bevestigde dakpannen;
 • Versleten panlatten of damwandplanken;
 • Lekkende naden tussen de dakpannen;
 • Een scheur in de bitumenlaag;
 • Een verstopte regenafvoer.
 • In uitzonderlijke situaties hebben we te maken met ontbrekende dakpannen vanwege stormschade

Ondanks dat de oorzaken bij ons bekend zijn zullen wij niet gemakzuchtig te werk gaan. Vaak is een lekkage aan een hellend dak niet aan één ding te wijten. Met meerdere factoren die de integriteit van uw pannendak beïnvloeden, heeft u ervaren experts nodig om het te beoordelen en te repareren.

Gebarsten of beschadigd dakbedekkingsmateriaal

Er zijn een paar verschillende redenen waarom een dak kan lekken. Een van de meest voorkomende redenen is schade aan het dakbedekkingsmateriaal. Dit kan worden veroorzaakt door verwering (veroorzaakt door regen, sneeuw of wind), ouderdom of een slechte installatie.

Verstopte dakgoten als oorzaak lekkage schuin dak

Een andere veelvoorkomende reden voor een lekkend dak is een verstopte dakgoot. Door een verstopte dakgoot kan uw dak gaan lekken. Als de dakgoten niet worden vrijgemaakt van vuil, zal het water overlopen en schade aan het dakbedekkingsmateriaal veroorzaken. Als dit proces lang genoeg aanhoudt dan zal dit onherroepelijk leiden tot waterschade en een fikse lekkage.

Een lekkende schoorsteen op uw schuine dak

Een lekkende schoorsteen is een probleem dat aanzienlijke schade aan uw huis kan veroorzaken. Door een lekkende schoorsteen kan er water en vocht in uw huis komen, wat kan leiden tot problemen zoals schimmel en meeldauw (dit manifesteert zich tot lelijke en vieze zwarte vlekken op plafonds of muren).

Schoorstenen kunnen om verschillende redenen lekken, waaronder schade aan het schoorsteenkanaal, beschadigde, slecht gemonteerde of ontbrekende loodslappen en poreus cement.

Een lekkage vanwege de dakkapel

Een lekkage aan een dakkapel kan door verschillende oorzaken ontstaan, zoals een kapotte ruit, een defecte afdichting rondom het raam of schade aan het dak rondom het raam. Als er door deze opening water in huis sijpelt, kan dit op den duur grote schade aanrichten.

Lek bij dakraam

Er zijn een paar redenen waarom een dakraam kan lekken. Een van de meest voorkomende redenen is schade aan het raam zelf. Dit kan worden veroorzaakt door slijtage, ouderdom of een slechte installatie.

Een andere veelvoorkomende reden voor een lekkend dakraam is een verstopte dakgoot. Als de dakgoten niet regelmatig worden schoongemaakt, zal het water overlopen en schade aan de ruit veroorzaken. Als dit proces lang genoeg doorgaat, leidt dit uiteindelijk tot waterschade en lekkage.

Andere oorzaken van een lekkend dakraam kunnen schade aan de kit rond het raam, scheuren in het raamglas of schade aan het dak rond het dakraam zijn.

Lekkage schuine dak? Plan een gratis dakinspectie

Heeft u last van een lekkage in uw schuine dak? Probeer het niet zelf te repareren – huur een professioneel dakdekkersbedrijf in om het werk goed te doen. Bij Dak en Schoorsteen Groep hebben we jarenlange ervaring met het repareren van lekkages in alle soorten daken. We komen bij u thuis, stellen een diagnose van het probleem en lossen het snel en efficiënt op.

Dus waarom voor ons kiezen? We zijn niet alleen ervaren, maar ook betaalbaar. Samen met u zoeken we naar een oplossing die bij uw budget past. En we zijn altijd beschikbaar voor noodreparaties, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw dak hoe dan ook wordt verzorgd.

Neem vandaag nog contact met ons op om een gratis dak inspectie in te plannen! Of vraag snel en eenvoudig een offerte aan.

Laat uw dak gratis inspecteren door een ervaren dakdekker

100% gratis en geheel vrijblijvend

Altijd een dakdekker
bij u in de regio

Neem direct contact op met uw
dichtstbijzijnde vestiging

☎ Amsterdam: 020 21 01 642
☎ Amersfoort: 033 23 40 743
☎ Hilversum: 035 23 40 725
☎ Tilburg: 013 23 40 676
☎ Arnhem: 026 23 40 722
☎ Breda: 076 20 45 754
☎ Rotterdam: 010 26 13 889
☎ Eindhoven: 040 24 05 514
☎ Nijmegen: 024 23 40 828
☎ Utrecht: 030 20 72 185

Lekkage melden?

Heeft u een daklekkage? Wacht dan niet te lang en voorkom onnodige gevolgschade.

Gratis dakinspectie

Benieuwd naar de staat van uw dak? Laat uw dak helemaal gratis inspecteren door een ervaren dakspecialist.

UW ZORG IS BIJ ONS IN GOEDE HANDEN

Afspraken waar u ons aan mag houden

 • Deskundig en gratis advies
 • Tot 15 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • Uitstekende beoordelingen van onze klanten
 • Professioneel netwerk aan vakmannen
 • Al onze vakmannen zijn gecertificeerd

Wat zeggen onze klanten over onze service

Wij gaan voor 100% klantentevredenheid.

Google Reviews

Onze Zekerheden

ONS TEAM STAAT ER WANNEER U ONS NODIG HEEFT!

Icon
7DAGEN PER WEEK
Icon
24UUR PER DAG
Icon
500TEVREDEN KLANTEN
Icon
15JAAR GARANTIE

HELLEND DAK LEKKAGE

Last van een daklekkage op uw pannendak? Neem dan direct contact met ons op voor een snelle oplossing.

PLAT DAK LEKKAGE

Onze ervaren dakdekkers zijn specialist in het verhelpen van daklekkages op het platte dak. Vraag direct een offerte aan.

SCHOORSTEEN LEKKAGE

Een lekkage aan uw schoorsteen kan voor een hoop onkosten zorgen en bovendien voor gevaarlijke situaties zorgen.

dakkapellekkage

DAKKAPEL LEKKAGE

Een dakkapel is een ware toevoeging aan uw woning. Een naadloze afdichting is dus van groot belang. Voorkom onkosten bij lekkage.

Benieuwd naar
de mogelijkheden?

 • Beste kwaliteit materialen
 • Gratis adviesgesprek
 • 100% tevredenheidsgarantie
 • Landelijke dekking
 • Ervaren personeel
 • 25 jaar ervaring
 • No-nonsensmentaliteit
 • Vrijblijvende offerte
 • Afspraak is afspraak
 • 24/7 lekkageservice
 • VCA gecertificeerd
 • Vrijblijvende dakinspectie

Een offerte in 4 simpele stappen

Ontvang direct de kosten van uw dakrenovatie door ons 4-stappenplan te doorlopen. Ontvang direct een vrijblijvende offerte op maat.

Stap 1 – Aanvraagformulier

Geef uw gegevens door via onze contactpagina. Het startpunt voor een offerte opmaat.

Stap 2 – Inplannen afspraak

Wij nemen contact met uw op om een afspraak in te plannen op een moment dat u goed uitkomt.

Stap 3 – Persoonlijk adviesgesprek

Een adviseur komt langs om uw wensen te inventariseren en advies te geven over de mogelijkheden om uw dak weer 100% in orde te maken. Hij neemt meerdere voorbeeld samples mee en geeft u een goed beeld welke verschillende materiaalopties er mogelijk zijn en waar deze voor dienen.

Stap 4 – Vrijblijvende offerte op maat

Uw gegevens voeren wij in in ons calculatiesysteem en we berekenen de kosten op basis van actuele marktconforme prijzen. Hierna krijgt u – geheel kosteloos en vrijblijvend – een offerte op maat toegestuurd.